Шварцман за първата си среща с Меси: Каза ми, че Надал ме е победил с късмет на Ролан Гарос

от в 20:30 на 27.10.2023
Калоян Соколов

Диего Шварцман дълги години заемаше позицията на първа ракета на Южна Америка и това го направи много популярен в родната му Аржентина. Разбира се, то успехите на Шварцман бяха твърде недостатъчни, за да му позволят да придобие звездния статут на топ футболистите в неговата страна, които до голяма степен се превърнаха в живи божества, след като спечелиха златните медали на Световното първенство в Катар през миналата година.

Все пак се оказва, че 4-кратният ATP шампион е достатъчно известен, за да попадне в полезрението на една от най-големите икони в световния спорт, а именно Лионел Меси, а ето и какво разказа някогашният номер 8 за първата си среща с футболния магьосник:

"За пръв път го срещнах преди Световното първенство в Русия през 2018-та година. Точно бях загубил от Рафа на 1/4-финалите на Ролан Гарос, като изпуснах аванс от сет и пробив. След това излетях за Барселона, където аржентинският национален по футбол провеждаше своята подготовка и реших да отида при тях.

Там се запознах с Меси и първото, което ми каза, беше как Рафа е имал голям късмет с дъжда, защото водех с 6:4 3:1 и имах възможност да реализирам втори пробив за преднина от 4:1. Това обаче не се случи, а 15-минути по-късно заваля и нещата бяха прекалено лесни за него на следващия ден, играейки по обяд и на слънце. За мен бе наистина страхотно, че Меси е гледал мой мач и знае кой съм. Истината е, че все още изпитвам огромен респект, когато го видя, защото не искам да кажа нещо грешно или да го притесня по някакъв начин, така че обикновено се ограничавам с това единствено да го поздравя" - разкрива бившият член на световния топ 10.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман за първата си среща с Меси: Каза ми, че Надал ме е победил с късмет на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | диего шварцман | интервюта | лионел меси | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook