Швьонтек и Квитова стартираха US Open с експресни победи

от в 06:00 на 01.09.2021
Тея Кръстева

Световната номер 8 при дамите Ига Швьонтек откри кампанията си на тазгодишното издание на US Open с категорична победа над американката Джейми Льоб в последователни сетове и резултат 6:3 6:4. Във втората фаза на надпреварата 20-годишната полякиня ще премери сили с представителката на Франция Фиона Феро.

В хода на двубоя американката Льоб нито веднъж не застраши подаването на своята съперничка, не достигайки до нито една точка за пробив. От своя страна, Швьонтек материализира само 2 от общо 9-те си точки за брейк, които обаче се оказаха напълно достатъчни за крайния успех. 

В друг мач от днешната програма чехкинята Петра Квитова записа експресна победа над Полона Херцог с 6:1 6:2. По този начин световната номер 11 се класира за втория кръг на турнира, където ще се изправи срещу своята сънародничка и също сестра на Каролина Плишкова - Кристина Плишкова.

В откриващата част по-високо ранкираната тенисистка успя набързо да открадне две от подаванията на своята съперничка, за да поведе с комфортното 5:0, а до края на сета Квитова отпусна един-единствен гейм на американската си опонентка - 6:1. Във втората част като че ли Полона Херцог показа по-голяма съпротива, застрашавайки на 3 пъти подаването на световната номер 11, само че чехкинята и този път не срещна затруднения, за да спечелия двубоя без особена драма след точно час и 1 минута игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек и Квитова стартираха US Open с експресни победи Тея Кръстева
Теми:  
ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook