Швьонтек изпита колебания срещу световната №102, но завърши със стил и продължава напред!

от в 18:26 на 01.06.2023
Мартин Петков

Ига Швьонтек си направи възможно най-добрия подарък за вчерашния си рожден ден, подпечатвайки мястото си в третия кръг на Ролан Гарос. Полякинята отново не беше докрай убедителна в представянето си, но с аналогичен резултат на този от първия си мач в турнира се наложи над намиращата се извън топ 100 Клеър Лиу с крайното 6:4 6:0, дошло за час и 28 минути на корта. С успеха си световната номер едно, която е двукратна шампионка в Париж и защитава трофея си отпреди 12 месеца, вече е част от третия кръг в състезанието и ще срещне китайката Ксиню Уанг.

В началото на двубоя Ига видимо не се чувстваше особено комфортно и допускаше повече грешки от обичайното за себе си, но същевременно американката изпитваше сериозни затруднения с това изобщо да намира очертанията на корта, което позволи на топ поставената да открие разлика от два пробива в резултата. Впоследствие се случи напълно немислимия развой на събитията, при който световната номер 102 намери сили, за да заличи напълно пасива си в статуквото, възстановявайки равенството при 3:3, след като проблемите в играта на фаворитката бяха изразени под формата на главозамайващ брой неточности. Въпреки всичко, то Швьонтек мигновено се опомни и вдигна оборотите, като зададе твърде високо темпо за Лиу, която на практика беше пряк свидетел на случващото се, и повече не ѝ отпусна нито гейм, за да запише откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част полякинята съумя да изчисти играта си от грешки, което доведе до поредица печеливши отигравания от ракетата ѝ, като тя лимитира възможностите пред аутсайдерката и наложи доминацията си, повеждайки с два пробива. Впоследствие бяхме напът да видим "дежавю" на ситуацията от по-рано в хода на срещата, след като Лиу разполагаше с три точки за рибрейк, ала в този случай световната номер едно не трепна и отстоя преднината си, при което изцяло обезкуражи съперничката си и увеличи серията си на девет поредни спечелени гейма, за да официализира триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек изпита колебания срещу световната №102, но завърши със стил и продължава напред! Мартин Петков
Теми:  
wta | ига швьонтек | клеър лиу | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook