Швьонтек изпита трудности срещу млада американка, но продължава към 1/2-финалите в Чехия

от в 19:44 на 07.10.2022
Мирела Николова

Ига Швьонтек няма загубен мач от средата на август, като през днешния ден записа своята 9-а поредна победа. Полякинята завоюва трофея на Откритото първенство на САЩ миналия месец, а през настоящата седмица е част от WTA 500 надпреварата в чешкия град Острава. На старта тя се изправи срещу Айла Томлянович, но отказване на австралийката във втория сет изпрати световната №1 на четвъртфинал. Там топ поставената се срещна със световната №151 Кейти МакНали, която успя да създаде известни затруднения за фаворитката, ала до изненада така и не се стигна, след като Швьонтек затвори мача в два сета - 6:4 6:4, осигурявайки си полуфинален сблъсък с Тереза Мартинцова или Екатерина Александрова.

В откриващия сет преимуществото бе на страната на посрещащите, които се възползваха от неубедителния сервис на противничката, за да влязат агресивно в разиграването. Възможностите за пробив бяха в изобилие, като в средата на частта двете си размениха по един брейк, ала решителният такъв дойде в десетия гейм, където напрежението у 20-годишната американка взе връх и тя допусна серия непредизвикани грешки, довели до късен пробив на нула, решил изхода на сета.

Играта на шампионката от US Open и Ролан Гарос продължи да бъде на приливи и отливи, което ясно се видя в началото на втората част. Още в първото си подаване Швьонтек бе изправена пред пасив от 0:40, но успя бързо да се мобилизира и след няколко отлично проведени точки от своя страна се спаси от неприятности. Впоследствие тя на свой ред осъществи брейк и поведе с 3:0, ала нов спад в играта ѝ скоро възвърна паритета - 3:3. Отново ключов се оказа десетият гейм, в който сценарият от първата част изцяло се повтори и възползвайки се от неточностите на съперничката, полякинята съумя да реализира нов пробив на нула, който този път подпечата и крайния успех за нея.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек изпита трудности срещу млада американка, но продължава към 1/2-финалите в Чехия Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | острава

Коментари





Следвайте ни в Facebook