Швьонтек лиши Бадоса от перфектен завършек на групата и завърши участието си с успех

от в 01:27 на 16.11.2021
Владислав Риждов

Ига Швьонтек направи своя дебют на WTA финалите, които тази година се провеждат в Гуадалахара, Мексико. Полякинята обаче не успя да се класира за полуфиналите, след като допусна две поражение в първите си две срещи от групата. Все пак световната №9 завърши кампанията си с нотка позитивизъм, надигравайки в последователни части вече сигурната полуфиналистка Паула Бадоса - 7:5 6:4.

В откриващия сет двете бяха безупречини на свое подаване, с изключение на двата брейка, които си размениха в самото начало. Паритетът на корта се запази почти до самия край на частта, когато в последния възможен момент Швьонтек обърна подаването на Падоса от 0:30 и реализира пробив, който й помогна да открие сметката си в общия резултат.

Втората част започна с лек натиск от страна на испанката. Световната №10 се добра до ранен брейк и дръпна в резултата с 4:2, но преднината й бързо бе заличената от борбената Швьонтек. 20-годишната състезателка направи серия от четири поредни гейма в своя полза, с които сложи точка на спора в срещата. Въпреки победата си бившата шампионка от Ролан Гарос няма шанс да продължи напред, докато Бадоса ще спори за място на финала със сънародничката си Гарбинье Мугуруса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек лиши Бадоса от перфектен завършек на групата и завърши участието си с успех Владислав Риждов
Теми:  
wta finals guadalajara | wta финали | гуадалахара | ига швьонтек | обзор | паула бадоса

Коментари





Следвайте ни в Facebook