Швьонтек: Мислех, че серията ми скоро ще приключи, нямах очаквания към Ролан Гарос

от в 12:13 на 04.06.2022
Мирела Николова

Ига Швьонтек е една от най-доминантните фигури в световния женски тенис през последните години, като от средата на февруари насам тя няма загубен нито един мач и се намира в серия от 34 последователни победи. Днес 18-годишната Коко Гоф ще опита да прекъсне поредицата на полякинята, която до момента демонстрира великолепен тенис и има само един загубен сет по пътя си към сблъсъка за титлата.

Самата Швьонтек споделя, че не е имала големи очаквания за Откритото първенство на Франция въпреки феноменалните си изяви през последните няколко месеца, а ето и какво точно разкри тя на пресконференцията си след класирането си за финалния сблъсък:

"Днес изпитвам още по-голямо удовлетворение от представянето си в сравнение с предходната среща. Чувствам, че ставам все по-солидна и се подобрявам с всеки изминал мач. Развитието в играта ми, което наблюдавам, определено ми дава много надежди и ме кара да се чувствам горда със себе си.

Да бъда отново на финала в Париж, е страхотно особено след като не знаех как ще се представя тук след толкова големия брой мачове, които изиграх през сезона. Мислех, че поредицата ми скоро ще приключи, така че просто исках да вървя стъпка по стъпка. Нямах очаквания към този турнир".

Източник: Roland Garros

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек: Мислех, че серията ми скоро ще приключи, нямах очаквания към Ролан Гарос Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | интервю | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook