Швьонтек надви Свитолина и е на 1/2-финал в Рим!

от в 13:05 на 15.05.2021
Диана Андреева

Ига Швьонтек изигра почти безгрешен двубой и заслужено се класира за 1/2-финалната фаза на WTA Masters 1000 турнира, който се провежда в Рим през тази седмица. Полякинята записа комфортна победа над световната номер шест Елина Свитолина - 6:2 7:5. Срещата трябваше да се проведе през вчерашния ден, но дъжд промени програмата за деня и организаторите отложиха всички мачове за днес.

Колебливо начало на Свитолина бе причината украинката да допусна ранен брейк. Швьонтек успя да запази предимството си, спасявайки брейкбол в петия гейм, а това сякаш допълнително обезкуражи Свитолина. Световтата номер шест за втори път не съумя да спечели подаването си и в крайна сметка отстъпи - 2:6.

След почивката Свитолина рязко вдигна нивото си. На моменти Елина дори задаваше темпото в разиграванията, но в решаващите моменти бе много нерешителна и в крайна сметка загуби. след броени часове Швьонтек ще излезе за втория си счлъсък през деня, като този път от другата страна на мрежата ще бъде Кори Гоф.

Швьонтек ще се бори за място на първи Мастърс 1000 финал в кариерата си, като тя зад гърба си тя има само една титла на ниво WTA, а именн Ролан Гарос 2020. Това безспорно беше най-голямата изненада на сезона при дамите, тъй като до тогава името на Швьонтек беше много малко известно в женския тенис. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек надви Свитолина и е на 1/2-финал в Рим! Диана Андреева
Теми:  
елина свитолина | ига швьонтек | рим 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook