Швьонтек навакса пасив от 3:5 срещу 136-ата и откри победоносно похода си за златен медал

от в 14:03 на 27.07.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек започна успешно участието си на Игрите в Париж. Полякията се завърна на своя любим Ролан Гарос, където спечели последните 3 издания на турнира и днес записа своята 22-ра победа на любимата си тенис дестинация. Световната номер едно показа колебания, но победи Ирина Камелия Бегу с 6:2 7:5 за 1 час и 46 минути игрово време, като така заличи негативния вкус от поражението си в третия кръг на Уимбълдън срещу Юлия Путинцева. В следващия кръг голямата фаворитка за златен медал на Олимпиадата, ще очаква някоя измежду Надя Подороска и Диан Пари, а при евентуална победа ще достигне за пръв път до 1/8-финал на най-големия международен спортен форум.

Двете тенисистки не демонстрираха най-добрия си тенис в самото начало, а непредизвиканите грешки преобладаваха спрямо уинърите. Въпреки това, голямата фаворитка съумя да реализира ранен пробив, ала веднага след това аутсайдерката осъществи рибрейк.

Това се оказа и последният проблясък за Бегу, тъй като след 2:2 Швьонтек засили темпото си на игра и неточностите ставаха все по-малко от нейната ракета. Това бяха лоши новини за представителката на северната ни съседка, тъй като след това топ поставената бе безкомпромисна в следващите минути и без да загуби гейм повече, си осигури преднината в сетовете.

Във втората част тенисът на двете тенисистки бе доста по-висококачествен. Макар и полякинята да продължаваше да играе уверено и ефективно, то Бегу съумяваше да удържа на атаките на фаворитката. Румънката започваше да играе все по-вдъхновено и при 3:3 сензационно поведе с пробив.

При 5:4 обаче напрежението у аутсайдерката започваше да играе негативна роля, сервирайки за сета, което позволи на Швьонтек да поведе с 40:0, а макар и бившата номер 22 да бе успяла да отрази трите брейкбола, първата поставена показа здрави нерви и изравни резултата в геймовете. Това постави наалотото на обрата, тъй като 4-кратната шампионката на Ролан Гарос пое инициативата в най-важния момент на мача и не загуби нито гейм поече, започвайки успешно кампанията си във френската столица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Швьонтек навакса пасив от 3:5 срещу 136-ата и откри победоносно похода си за златен медал Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | ирина камелия бегу | Обзори | олимпийски игри | париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook