Швьонтек не впечатли, но стартира с успех в Доха; Азаренка се отказа от турнира

от в 22:05 на 22.02.2022
Мирела Николова

Настоящият сезон стартира по отличен начин за Ига Швьонтек, която игра на полуфинал на Откритото първенство на Австралия, но впоследствие инкасира ранно поражение във втория кръг на турнира в Дубай от бъдещата шампионка Йелена Остапенко. Днес полякинята се завърна обратно на победния път, след като надделя над Виктория Голубич в откриващия си двубой на WTA 1000 надпреварата в Доха след 6:2 3:6 6:2. По този начин тя се класира за третия кръг, където ѝ предстои сблъсък с Дария Касаткина.

Срещата започна трудно за световната №8, която бе поставена под напрежение още в първите си две подавания от мача, тъй като неубедителните ѝ сервиси позволиха на швейцарката да достигне до цели 5 брейкбола, никой от които не бе материализиран. С напредване на времето Швьонтек се чувстваше все по-комфортно на корта и съвсем скоро на свой ред поведе в резултата с пробив в актива си. Интензитетът в играта на Голубич рязко спадна, а това даде възможност на Швьонтек да диктува събитията до края на частта и след нов брейк на сметката си полякинята поведе в общия резултат.

Във втория сет и двете тенисистки не успяваха да задържат константно високо ниво и поради тази причина станахме свидетели на редица пробиви. Въпреки това обаче швейцарката бе тази, която се сдоби с инициативата, откъсвайки се напред с два брейка и 5:2, подпомогната от зачестилите неточности от ракетата на противничката, а оттам насетне не допусна да се стигне до обрат и изравни отделните части.

Решителният сет се разви по подобие на първия, тъй като паритетът се запази до 2:2, преди Швьонтек да вдигне оборотите и да установи пълна доминация на корта. Изключително прецизната ѝ и интелигентна игра я изведе до осъществяването на два пробива, които я приближиха само на гейм от победата, която бе само въпрос на време да стане факт.

Друга бивша шампионка от Шлема в лицето на Виктория Азаренка пък трябваше да се оттегли от участие в надпреварата, като причината за това е контузия в лявото бедро. Така нейната съперничка Медисън Бренгъл продължава напред без игра и в осминафиналната фаза ще се изправи срещу Гарбине Мугуруса.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Швьонтек не впечатли, но стартира с успех в Доха; Азаренка се отказа от турнира Мирела Николова
Теми:  
wta | виктория азаренка | доха | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook