Швьонтек обезличи Плишкова в 46-минутен финал и е новата шампионка в Рим!

от в 16:33 на 16.05.2021
Диана Андреева

Ига Швьонтек разгроми Каролина Плишкова във финалната фаза на BNL D'Italia! Полякинята записа най-убедителната си победа на ниво WTA в кариерата си, а тя дойде именно в мача за титлата в Рим. След едва 46 минути, прекарани на корта, Швьонтек върза не един, ами два геврека на своята опонентка и вдигна трофея във вечния град - 6:0 6:0. 

Това е трета титла в кариерата на младата Швьонтек, а тя дойде след един впечатляващо изигран двубой. До момента Ига разполагаше с един трофей от Големия шлем и стана шампионка на WTA 500 турнира в Аделаида в началото на годината, като днес тя добави още едно заглавие към своята биография и по този начин от следващата седмица ще дебютира сред първите 10 в световната ранглиста. 

С днешния си триумф Швьонтек стана четвъртата тийнейджърка, която печели титла на ниво Мастърс 1000, като за последно това събитие се случи през 2019, когато Бианка Андрееску вдигна титлата в Торонта и Индиън Уелс. Освен тях двете, с такова постижение могат да се похвалят още Виктория Азаренка през 2009 в Маями и Белинда Бенчич - Торонто 2015. 

Шампионката от Рим 2019 показваше тенис на много високо ниво през тази седмица, но днес тя бе далеч от познатата ни убедителна игра. Грешка след грешка, комбинирани с нестабилен начален удар, бяха причината в хода на мача Плишкова да спечели едва 13 точки - почти четири пъти по-малко от нейната опонентка. Швьонтек от своя страна изигра безпогрешен двубой - добре обмислени отигравания и чести излизания на мрежата, спомогнаха на световната номер 15 да се поздрави с втора победа над тази си съпреничка. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек обезличи Плишкова в 46-минутен финал и е новата шампионка в Рим! Диана Андреева
Теми:  
ига швьонтек | каролина плишкова | рим 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook