Швьонтек: Очаква се да съм изморена, но всъщност искам да продължавам да играя

от в 12:43 на 31.03.2022
Диана Андреева

Ига Швьонтек ще застане на върха на WTA ранглистата идния понеделник напълно заслужено, тъй като е безспорно най-доминиращата състезателка в Тура през последния един месец. Бъдещата световна номер едно при дамите се намира в серия от 16 поредни победи, а в момента уверено върви към поредна титла за сезона и единствено два успеха я делят от трофея на Miami Open. 

Преди да излезе за следващия си двубой от WTA 1000 надпреварата в Маями, Швьонтек сподели как се чувства на корта и кои според нея са основните "оръжия" в тениса й. Ето какво точно разказа тя: "Имам чувството, че с всяка следваща победа аз подобрявам играта си." - започва полякинята. "Успявам да се адаптирам към условията и стиловете на своите опонентки, което ми дава предимство. Би трябвало да съм изморена, но всъщност не чувствам умора, единствено искам да продължавам да играя. 

По време на предсезонната подготовка отделих сериозно внимание на физическата си кондиция и сега този труд се отплаща. Още когато бях дете, се наложи да се науча да се придвижвам по корта. По това време ударите ми бяха доста по-слаби от тези на повечето ми опонентки и трябваше непрестанно да тичам, за да се защитавам, но в момента именно това умение ми позволява да се представям на подобно високо ниво. Смятам, че има елементи в тениса си, върху които трябва да работя допълнително, но съм доволна от представянето си." - завършва Швьонтек.

 Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек: Очаква се да съм изморена, но всъщност искам да продължавам да играя Диана Андреева
Теми:  
wta | ига швьонтек | мастърс маями | маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook