Швьонтек отпусна едва 2 гейма на световната №60 и крачи уверено напред на РГ

от в 20:58 на 03.06.2021
Мирела Николова

Защитаващата титлата си шампионка Ига Швьонтек продължава да бъде напълно безупречна в представянето си на Откритото първенство на Франция и през този сезон, след като постигна втори пореден двусетов успех. Младата полякиня не срещна каквато и да било съпротива от страна на Ребека Петерсон, затваряйки двубоя в своя полза за повече от категоричното 6:1 6:1. По този начин Швьонтек записа девета поредна победа на кортовете в Париж и се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция, където я очаква сблъсък с Анет Контавейт.

Още от началните минути на срещата класата на настоящата шампионка си пролича и тя безпроблемно нижеше уинър след уинър както от форхенд, така и от бекхенд. Ига демонстрираше високо ниво на сервис, но бе не по-малко солидна и от ретур. Тя се възползваше от плитките и неубедителни начални удари на опонентката си и успяваше да навлезе агресивно в разиграването, създавайки си отлични предпоставки за завършващ удар. Комбинацията от всичко това я изведе до аванс от 5:0, който не след дълго прерасна и в преднина от сет.

Статуквото на корта се запази и във втората част, когато Ига продължи да доминира във всяка една размяна на удари, превъзхождайки Петерсон във всички аспекти на играта. Пропуските от ракетата на полякинята бяха сведени до абсолютния минимум и Швьонтек отново се сдоби с 2 пробива и 5:0, а оттук насетне доиграването на мача се превърна в чиста формалност.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Швьонтек отпусна едва 2 гейма на световната №60 и крачи уверено напред на РГ Мирела Николова
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook