Швьонтек: Подходих надменно към Олимпиадата; не съм се чувствала толкова зле от 3 години

от в 22:00 на 04.08.2024
Елеонора Александрова

Олимпийските игри заемат специална част в сърцето ии кариерата на всеки спортисти, като очевидно изключение не правят тенисистите, въпреки че чест ролята на спорта в олимпийската програма е бил обезценяван.

Ига Швьонтек също е един от примерите за атлетите, които приемат участието на Олимпиадата под флага на родината си за специална чест. Световната номер 1 бе голямата фаворитка за златното отличие във френската столица, но претърпя неочаквано поражение в полуфиналната фаза от Кинуен Женг, която впоследствие стана и новата шампионка, а изглежда това е съкрушило световната номер едно, която може да има 5 титли от Големия шлем, но очевидно Олимпиадата е със по-специално значение за нея.

След мача си за третото място самата Швьонтек сподели, че е преживяла поражението много тежко, плачейки в продължение на 6 часа, само ден преди мача за бронза срещу Ана Каролина Шмиедлова, а самата тя описа чувството, "сякаш някой е разбил сърцето ѝ". Въпреки неприятните чувства, които е изпитала, петкратната "мейджър" шампионка отново показа силен характер на корта и спечели бронзовия медал.

"Беше наистина трудно. По такъв начин съм се чувствал само на Аустрелиън Оупън през 2021-ва, когато загубих в четвъртия кръг, заюото това беше първия ми "мейджър" турнир, в който бях в ролята на шампионка от Шлема. Тогава плаках три дни, а днес шест часа. Знам, че това е просто спорт и разбирам, че загубите са част от живота, но този път се почувствах така сякаш някой наистина някой ми е разбил сърцето. Не се бях чувствала толкова зле от 3 години насам.

След като спечелих бронзовия медал на Олимпиадата, разбрах, че имам още толкова много да се уча и да опозная по-добре себе си. Поради факта, че съм номер 1 вече толкова дълго време и спечелих толкова много турнири, си помислих, че вече мога да се справя с всичко, но грешах. Подцених ситуацията и съм много щастлива, че имах мач на следващия ден и го спечелих, за да все пак имам този медал, защото иначе сигурно още щях да бъда в онова състояние.

Може би бях прекалено надменна спрямо моите шансове, защото си мислех, че и преди съм се справяла с големия натиск и ще успея и тази седмица. Сега съм мотивирана да работя още по-усърдно и мисля, че ще съм малко по-смирена, което да ми даде тласък, за да се себеусъвършенствам." - сподели Швьонтек.

Източник: Express 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Швьонтек: Подходих надменно към Олимпиадата; не съм се чувствала толкова зле от 3 години Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | интервюта | любопитно | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook