Швьонтек продължава напред след отказване, Квитова сътвори впечатляващ обрат

от в 14:04 на 10.05.2021
Диана Андреева

Ига Швьонтек откри кампанията си в Рим със служебна победа над Алисън Риск. Шампионката на Ролан Гарос 2020 не показа най-добрата си игра, но нейната опонентка се оттегли от мача при резултат 5:4 в първия сет поради контузия. По този начин Ига си осигури място в следващия етап от турнира, където я очаква победителката от срещата между Каролина Мухова и Мадисън Кийс. 

В друга среща от днешната програма при дамите Петра Квитова започна колебливо, но успя да вдигне сериозто нивото си на игра и заслужено реализира обрат срещу световната номер 46 Магда Линет. Чехкинята се нуждаеше от малко над 90 минути, за да може след 1:6 6:0 6:2 да си осигури място на 1/16-ина финалите, където я очаква някоя измежду квалификантките Кристина Макхейл и Вера Звонарева. 

Квитова започна срещата по катастрофален начин, допускайки да изостане с 3:0 едва няколко минути след началото на мача. Петра продължаваше да прави грешка след грешка, а играта и на сервис също бе под всякаква критика. Чехкинята не успя да навакса пасива и закономерно предаде първия сет.

След почивката Квитова се завърна на корта много по-уверена и показа, че не случайно е сред първите 10 състезателки в Тура. Петра бе агрисевна, а ударите й бяха перфектно насочени по дъното на корта. Безпроблемно тя успя да възвърне паритетата в отделните части, а впоследствие спечели и решителния сет, с което се поздрави с успех в мача. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек продължава напред след отказване, Квитова сътвори впечатляващ обрат Диана Андреева
Теми:  
ига швьонтек | магда линет | петра квитова | рим 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook