Швьонтек с дебютна победа в Рим, Мугуруса продължава напред след трудна победа

от в 18:07 на 12.05.2021
Диана Андреева

Ига Швьонтек записа дебютна победа на BNL D'Italia, който се провежда през тази седмица. Шампионката от Ролан Гарос 2020 се справи с 23-та в класацията на WTA Мадисън Кийс и продължава напред в последния за годината Мастърс турнир на червени кортове. Успехът на Ига дойде след 7:5 6:1, а той я класира на 1/8-финалите.

В началото на мача полякинята бе далеч от познатата си интензивна игра, а на моменти Швьонтек сякаш нямаше сили да се придвижва по корта. Мотивацията на Ига обаче сериозно се повиши след края на първата част, която отиде на сметката на световната номер 15 и в крайна сметка, безкомпромисно към своята опонентка, тя затвори мача в своя полза.

Следващата опонентка на Швьонтек е Барбара Крейчикова. Двете имат само един мач помежду си в историята на WTA, а той дойде в края на месец март в Маями, където Ига не остави никакви шансове на своята опонентка и се наложи в последователни сетове - 6:4 6:2.

В друга среща от днешната програма Гарбинье Мугуруса загуби откриващия сет, но успя да се завърне и в крайна сметка сломи Бернарда Пера. Испанката бе изправена пред сериозни изпитания, а агресивната игра на Пера силно затрудни Мугуруса, но в крайна сметка тя показа, че не случайно е в топ 15 на световната ранглиста и се поздрави с победа - 2:6 6:0 7:5.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек с дебютна победа в Рим, Мугуруса продължава напред след трудна победа Диана Андреева
Теми:  
Гарбинье Мугуруса | ига швьонтек | мугуруса | рим 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook