Швьонтек с лесна победа над Бренгел; Гоф също продължава напред

от в 11:41 на 23.02.2021
Диана Андреева

Шампионката на Ролан Гарос 2020 Ига Швьонтек започна участието си в WTA 500 Adelaide International с двусетова победа над Мадисън Бренгел. За малко над един час игра тенисистката от Полша се наложи с 6:3 6:4 и по този начин си осигури още поне един мач на територията на Австралия. В следващия кръг Швьонтек ще се изправи срещу 116-та в света Мадисън Инглиш.

Жребият на Australian Open изправи Ига пред трудно изпитание на 1/8-финалите в лицето на Симона Халеп и след оспорван трисетов двубой полякинята напусна надпреварата. Но в днешния си сблъсък с Бренгел Швьонтек демонстрира доста по-убедителна игра и независимо че все още не може напълно да намери своя ритъм, затвори мача в своя полза.

Друг представител на новото поколение - Кори Гоф, измъкна победа срещу Жасмин Паолини след повече от два часа и половина прекарани на корта. Тийнейджърката се поздрави с успеха след 6:4 6:7(4) 6:2, за да може да си осигури среща с шестата поставена в турнира - Петра Мартич.

Тръгнала от квалификациите, 16-годишната Гоф бе много нестабилна на сервис, което оказваше сериозно влияние върху играта й, но плътните удари от дъното на корта и позволяваха да затруднява своята опонентка и в крайна сметка да триумфира в срещата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек с лесна победа над Бренгел; Гоф също продължава напред Диана Андреева
Теми:  
wta | Аделаида | ига швьонтек | коко гоф | кори гоф | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook