Швьонтек ще спори за трофея в Рим след две победи в рамките на днешния ден

от в 20:45 на 15.05.2021
Владислав Риждов

Ига Швьонтек ще спори за трофея в Рим, след като в среща от полуфиналите тя надигра Кори Гоф с 7:6(3) 6:3. Това бе втора поредна победа в рамките на деня за шампионката от Ролан Гарос, като по-рано тя надигра категорично Елина Свитолина.

Двете спечелиха първите си подавания, преди Швьонтек да постигне пробив, а след това да измъкне гейма си от 0:30, за да поведе с 3:1. Впоследствие Гоф си извоюва два шанса за брейк, но не можа да се възползва. Все пак в осмия гейм младата американка наложи волята си възстанови паритета в геймовете. До края двете не допуснаха нови пробиви и закономерно трябваше да изиграят тайбрек. В него световната номер 15 започна на високи обороти и за няколко минути си осигури аванс от 5:1. Швьонтек затвори комфортно първата част, като след смяната на полетата даде само още две точки на Гоф.

Във втория сет Швьонтек пое рано инициативата. Полякинята реализира първата си точка за брейк, до която достигна, а след това измъкна оспорвано подаване, за да поведе с 4:1. Швьонтек дори проби още един път своята съперничка, но Гоф моментално си върна пробива и намали до 3:5. Швьонтек сложи точка на спора след убедителен сервис гейм, която я изпрати на първият й финал на турнир от сериите Мастърс.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек ще спори за трофея в Рим след две победи в рамките на днешния ден Владислав Риждов
Теми:  
ига швьонтек | кори гоф | рим 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook