Швьонтек след новото си поражение: Не съм машина

от в 19:04 на 30.07.2022
Калоян Соколов

Ига Швьонтек направи огромен скок в развитието си през 2022-ра и не само за пръв път стъпи на върха в световната ранглиста, но се превърна и в абсолютен доминант в спорта. Полякинята рядко изобщо губеше геймове и успя да изгради около себе си една своеобразна непобедима аура, печелейки 37 последователни мача.

Всичко това приключи на Уимбълдън, когато ветеранката Ализе Корне прекъсна нейната победна серия, а през тази седмица Швьонтек претърпя ново разочарование, отстъпвайки на друга французойка, а именно Каролин Гарсия. Така полякинята записа първото си поражение на клей в хода на годината и не можа да вдигне трофея на надпреварата в родната си Варшава, но изглежда е приела спокойно своята загуба, ако съдим по изказаното от нея в последвалата пресконференция:

"Хубавото е, че публиката продължи да ме подкрепя и след напускането ми на корта, въпреки че загубих. Надявах се да изиграя повече мачове у дома, само че това е спортът и се случва на всеки. Не съм машина. Никога не съм казвала, че че чувствам непобедима и знаех как все някога ще ми се наложи да загубя отново. Надявам се хората да разберат моментната ситуация и да не забравят, че ми предстоят още много шансове до края на сезона, за да се завърна към печеленето на трофеи" - сподели световната номер едно.

Източник: Firstsportz

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Швьонтек след новото си поражение: Не съм машина Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | интервюта

Коментари





Следвайте ни в Facebook