Швьонтек сломи 2-кратна 1/4-финалистка на РГ и се приближи към среща с друга бивша номер 1

от в 14:43 на 11.05.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек продължава успешно кампанията си в Рим. Макар и да изпита затруднения срещу една от тенисистките, намиращи се в оптимална форма, Юлия Путинцева, полякинята показа защо тя е световната номер 1 с 6:3 6:4 и би могла да оформи сблъсък с бившата водачка в световната ранглиста и 3-кратна "мейджър" шампионка Анджелик Кербер, ако германката победи Аляксандра Саснович.

Срещата започна равностойно за двете тенисистки, като представителката на Казахстан съумяваше да удържа на атаките на фаворитката. Двете тенисистки да ни предлагаха оспорвани и дълги разигравания, но в шестия гейм Швьонтек покачи равнището си и реализира пробив, а след това задържа аванса си, което ѝ позволи да спечели първия сет с 6:3.

Втората част започна по най-лошия възможен начин за световната номер 1. Путинцева, която налагаше антисистемния си стил на игра, изглеждаше, като водещата фигура във втория сет. Това позволи на аутсайдерката да поведе с пробив, а при 4:1 имаше възможността да осъществи втори брейк и на практика да сложи точка на интригата в сета. Точно тогава обаче играта на световната номер 41 започна да се разпада, за сметка на тази на полякинята, която с всяка изминала минута ставаше по-уверена. Така Швьонтек спечели следващите 5 гейма и с 6:4 записа втора си победа в Рим тази година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Швьонтек сломи 2-кратна 1/4-финалистка на РГ и се приближи към среща с друга бивша номер 1 Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | рим | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook