Швьонтек за изказването на турнирния директор в Париж: Крайно съм разочарована

от в 22:51 на 01.06.2022
Калоян Соколов

През последните 48 часа организаторите на Ролан Гарос търпят сериозни критики за изготвянето на програмата в хода на турнира и липсата на женски двубои във вечерната сесия. Равносметката е, че само един дамски двубой попадна в прайм тайма на надпреварата, а тя стартира преди цели 11 дни и мнозина побързаха да обвинят домакините в проява на сексизъм и дискриминация.

Турнирният директор Амели Моресмо пък не си помогна особено със своята позиция по становището, след като обясни как според нея мъжкият тенис е значително по-атрактивен от женския в момента и така до голяма степен ожесточи още повече атаките към себе си. Към тях се присъедини дори самата номер едно Ига Швьонтек, която не скри огорчението си от думите на бившата двукратна шампионка от Шлема, а ето какво точно сподели полякинята:

"Честно казано съм разочарована и изненадана, защото Амели също е била част от WTA Тура. Същевременно смятам, че всеки един състезател предпочита да играе в нормален час, но за мен самата няма значение и винаги се опитвам да дам възможно най-доброто зрелище на публиката, абстрахирайки се от началния час на срещата.

В крайна сметка решенията се вземат от организаторите и трябва да ги приемем. Наистина ми е неприятно да чуя подобно нещо, тъй като се старая играта ми да бъде приятна за феновете и никога не забравям как до голяма степен играя и за хората, което е наистина сериозна отговорност. Смятам, че нещата опират до лични предпочитания. Някои харесват повече мъжките мачове, други наблюдават повече дамските, а трети ги следят поравно. Определено жените имаме известни предимства пред мъжете. При нас нещата винаги са непредсказуеми и интригата никога не отсъства. Някои биха ни определили за непостоянни, докато други биха открили чара в подобна неизвестност. Отново стигаме до различните гледни точки - завърши лидерката в класацията на WTA.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек за изказването на турнирния директор в Париж: Крайно съм разочарована Калоян Соколов
Теми:  
wta | амели моресмо | ига швьонтек | интервюта | любопитно | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook