Швьонтек записа победа в първия си мач от US Open насам след контузия на Томлянович

от в 19:29 на 05.10.2022
Мирела Николова

Ига Швьонтек завоюва своята първа "мейджър" титла на твърди кортове по време на тазгодишния US Open, когато за пореден път демонстрира предимството си пред всички останали. След големия си триумф полякинята реши да си вземе близо месец почивка, преди да се завърне на корта през днешния ден с участие на WTA 500 надпреварата в чешкия град Острава. На старта тя се изправи срещу Айла Томлянович, която победи легендарната Серина Уилямс в последния мач в кариерата ѝ в Ню Йорк.

Днес австралийката отново показа високо ниво на игра и успя да затрудни топ поставената, ала контузия в началото на втория сет принуди австралийката да се оттегли от двубоя преждевременно. Така световната №1 продължава към четвъртфиналите след краен резултат 7:5 2:2 и отказване, като в битка за място сред най-добрите четири Швьонтек ще премери сили с Кейти МакНали или Катерина Мухова.

Двубоят започна с изявено преимущество на фаворитката, която налагаше изключително високо темпо на игра и така предизвикваше чести грешки от противничката си, за да се откъсне с 3:0 още на първата почивка. Впоследствие обаче австралийката напомни за способностите си и все по-често можехме да я видим да предприема контраофанзивни действия. Това доведе до връщане на пробива за 4:4, след което тя разполагаше с нови два брейкбола да си осигури възможност да сервира за успеха в частта. Тогава обаче представителката на Полша показа класата си и издържа на напрежението, а минути по-късно на свой ред достигна до сетболи на противников сервис и приключи сета в своя полза.

Високото ниво на игра се пренесе и във втората част, чието начало бе поставено от два оспорвани гейма, всеки от които завършил с пробив. В третия гейм обаче Томлянович получи травма в коляното, след което се възползва от правото си на медицински таймаут, но скоро след това прецени, че не иска да рискува да влоши състоянието си и се отказа от срещата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек записа победа в първия си мач от US Open насам след контузия на Томлянович Мирела Николова
Теми:  
wta | айла томлянович | ига швьонтек | Обзори | острава

Коментари





Следвайте ни в Facebook