Серията няма край: Швьонтек неутрализира бивша номер 1 и е 1/4-финалистка в Рим!

от в 16:47 на 12.05.2022
Владислав Риждов

Ига Швьонтек се радва на мечтан сезон до момента, като не познава вкуса на загубата от февруари насам, а междувременно вдигна четири поредни трофея, три от които от силната категория "Мастърс 1000". След едноседмична пауза Ига е обратно на корта, за да вземе участие на турнира в Рим, където триумфира преди година. Тя стартира с разгромна победа, но днес я очакваше трудно предизвикателство, изправяйки се срещу бившата първа ракета Виктория Азаренка. Двубоят бе изпълнен с голям заряд и Швьонтек за първи път от доста време бе притисната до стената, но все пак записа 25-та поредна победа - 6:4 6:1.

Очакванията за зрелищен сблъсък между двете се оправдаха още от първата минута. Азаренка започна ударно двубоя и имаше инициативата на своя страна, докато в действията на топ поставената се виждаше доста брак. Така бившата номер 1 се откъсна напред с 3:0 и контролираше развоя на сета, но скоро събитията придобиха пълен обрат. Швьонтек намали грешките и вкара в действие форхенда си, като това бързо й позволи да навакса пасива си. Само за миг преднината от два пробива за беларускинята остана в историята, а действащата шампионка се приближи към успеха в първия сет - 5:3. Тогава последва нов спад и водачката в ранглистата пропусна да реализира цели четири мачбола, предавайки подаването си. В крайна сметка последната дума бе на Швьонтек, която моментално отговори на съперничката си, и така направи първата крачка към четвъртфиналите след този сет, продължил час и 18 минути.

По сходен начин стартира втората част. Двукратната шампионка от Шлема взе още дебютния сервис гейм на полякинята, но и този път отговорът на водачката в схемата не закъсня. Швьонтек направи рибрейк, а до края показа защо доминира в Тура през последните няколко месеца, като не даде нито гейм повече на опитната си опонентка, класирайки се напред в Рим, където утре я очаква друга среща със шампионка от Големия Шлем, а именно Бианка Андрееску.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Серията няма край: Швьонтек неутрализира бивша номер 1 и е 1/4-финалистка в Рим! Владислав Риждов
Теми:  
wta | виктория азаренка | ига швьонтек | мастърс 1000 | обзор | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook