Няма кой да я спре: Швьонтек записа 30-та поредна победа и е на една от рекорд

от в 18:59 на 26.05.2022
Калоян Соколов

Ига Швьонтек изненада сериозно тенис обществеността, когато завоюва титлата на Ролан Гарос през 2020-та. Tогава полякинята беше под номер 54 в ранглистата и никой не очакваха от нея подобен подвиг, а едва ли много хора мислеха, че младата тенисистка е способна да затвърди този си триумф. Швьонтек обаче доказа, че случилото се тогава е била абсолютна закономерност и тази година пристигна в Париж, след като беше записала невероятната серия от 28 поредни победи. Днес водачката в подреждането на WTA пък се поздрави с 30-ти последователен успех и има нужда да спечели сам още една среща, за да надмине рекорда на Жустин Енен. 

Топ поставената не изхаби особено сериозно количество енергия в сблъсъка си с американката Алисън Риск и я надигра с разгромното 6:0 6:2 за точно един час прекарано време на корта. Швьонтек мина като на шега през първия сет, където ясно се видя как тя притежава далеч по-сериозно мощ от нейната съперничка и това ѝ позволяваше да бъде неизменно във водеща позиция по време на разиграванията, които редовно приключваха с топовни форхенди на бившата шампионка, чиято наказателна акция я отведе до спечелването на девет поредни гейма. 

Риск все пак се разписа в резултата, намалявайки изоставането си до 1:3 във втората част и изглежда се наслаждаваше на усещането да играе на "Филип Шатрие", защото приемаше случващото се с усмивка и се радваше шумно на всяка една взета точка. Публиката се опита да вдъхне допълнителни сили на непоставената състезателка, само че разликата в класите беше огромно и скоро световната номер едно подпечата мястото си в следващия етап на надпреварата, а там я очаква сблъсък с черногорката Данка Ковинич.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Няма кой да я спре: Швьонтек записа 30-та поредна победа и е на една от рекорд Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | Обзори | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook