Швьонтек не отпусна нито сет на шампионката от Уимбълдън и е първата 1/2-финалистка в Синсинати

от в 19:38 на 18.08.2023
Калоян Соколов

Ига Швьонтек е първата 1/2-финалистка на WTA 1000 турнира в Синсинати. Световната номер едно имаше тежката задача да се изправи срещу Маркета Вондроушова и в един момент изглеждаше, че шампионката от Уимбълдън е съвсем способна да поднесе голямата изненада, но полякинята преодоля първоначалната криза в играта си и се наложи с крайното 7:6(3) 6:1. Така топ поставената се класира за финалната четворка на състезанието, където ще се срещне с една измежду Коко Гоф и квалификантката Жасмин Паолини.

Двубоят започна с надмощие на Вондроушова, която се бранеше отлично и контрираше своята съперничка с огромен успех, когато получеше възможност. Швьонтек пък видимо имаше трудности с вариативните действия на чехкинята и инкасира ранен брейк, който Вондроушова задържа до 5:3 в своя полза и и беше на само две точки от спечелването на сета, само че изведнъж фаворитката превключи на съвсем друга предавка и доведе нещата до тайбрек, в който изцяло доминираше ситуацията на игрището и затвори първия сет в своя полза.

Втората част стартира с бърза размяна на сервис геймове, но впоследствие 4-кратната шампионка от Шлема изигра мача напълно съвършено и спечели следващите пет гейма, за да се поздрави с крайната победа, която дойде след точно 93-минутен престой на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Швьонтек не отпусна нито сет на шампионката от Уимбълдън и е първата 1/2-финалистка в Синсинати Калоян Соколов
Теми:  
wta | ига швьонтек | маркета вондроушова | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook