Швьонтек опустоши Сабаленка и ще играе на пети пореден финал през сезона!

от в 14:23 на 14.05.2022
Калоян Соколов

Ига Швьонтек категорично е новата голяма звезда на женския тенис и започва да осъществява доминация подобна на тази, която в миналото виждахме от Серина Уилямс. Полякинята спечели три поредни турнира от категорията WTA 1000 и се намираше в серия от 26 последователни успеха, но днес имаше сериозно изпитание пред себе си на полуфиналите в Рим.

Става дума за Арина Сабаленка, чиито изяви непрекъснато стават все по-константни от началото на клей сезона и беларуската изглеждаше отново готова да се бори за челната позиция в ранглистата. Швьонтек обаче показа, че в момента просто няма трудни съпернички за нея и разгроми третата поставена с 6:2 6:1, за да намери място на своя пети финал за 2022-ра, където ще срещне една измежду Дария Касаткина и шампионката от Мадрид - Онс Жабер.

Първата ракета на света наложи високото темпо още от първите минути, в които се видя колко по-умело полякинята се придвижва върху червената настилка. Топ поставената с лекота посрещаше мощните сервиси на Сабаленка, като я въвличаше в редица дълги разигравания, а там миналогодишната победителка имаше сериозен превес. Всичко това помогна на фаворитката да осъществи цели три пробива в подаването на Сабаленка, но по-притеснителното беше, че световната номер осем спечели едва една точка в тези геймове и заслужено откриващата част отиде в актива на Швьонтек.

Втората част продължи да протича изцяло под контрола на полякинята и тя влизаше в непрестанни серии от завършващи удари, докато нейната опонентка можеше единствено да се наслаждава отблизо на феноменалния тенис от страна на 20-годишната състезателка. В крайна сметка Сабаленка се добра до спечелването на само още един гейм и нямаше способна сила да спре Швьонтек към поредна победа номер 27.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек опустоши Сабаленка и ще играе на пети пореден финал през сезона! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | ига швьонтек | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook