Швьонтек се оказа немезиса на Гоф за трета поредна година на РГ и отново е на финал в Париж!

от в 16:23 на 06.06.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек продължава да се утвърждава, като хегемона на женския тенис, особено по време на клей сезона. След като във втория кръг световната номер 1 бе на една точка от загубата срещу Наоми Осака, полякинята бе безпощадна в следващите си мачове, записвайки разгромни победи над Мари Бузкова, Анастасия Потапова и Маркета Вондроушова. Днес на полуфиналите на Ролан Гарос, защитаващата шампионка записа поредната си рутинна победа над световната номер 3, Коко Гоф, с резултат 6:2 6:4 и така ще се бори за четвъртата си битка за титлата във френската столица, като на финала ще се изправи срещу Жасмин Паолини или Мира Андреева, а любопитното е, че Швьонтек не е губила нито един от досегашните си 5 финала в Големия шлем.

Американката започна обещаващо срещата, но полякинята отново показа колко комфортно се чувства на корта, когато шампионката от US Open е от другата страна на мрежата и имаше тотално надмощие в разиграванията. Това позволи на действащата шампионка да си осигури преднина от пробив още в първия гейм, а макар Гоф да изглеждаше готова да окаже съпротива на най-добрата тенисистка в момента, разполагайки с брейкпойнт при 2:1, то Швьонтек се измъкна от трудната ситуация и пое изцяло контрол над случващото се на корта. Гоф пък постепенно започваше да се поддава на напрежението, за сметка на световната номер едно, която летеше по корта и така, печелейки четири от последните пет гейма, фаворитката си осигури преднината  в сетовете.

Втората част започна силно за по-младата тенисистка, която максимално се опитваше да атакува фаворитката. По този начин полякинята стана изненадващо пасивна и това позволи на Гоф да поведе с пробив при 2:1.

Веднага след това обаче американката отново свали драстично равнището си на игра, което позволи на Швьонтек отново да поеме контрола над мача в свои ръце. Използвайки добре познатия си агресивен, но и добре обмислен стил на игра, полякинята не показа никаква милост на опонентката си, като нагледно демонстрира защо е побеждавала първата ракета на САЩ, в 9 от досегашните им 10 срещи, вземайки 5 от следващите 6 гейма, за да се класира за третия си пореден финал в Париж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек се оказа немезиса на Гоф за трета поредна година на РГ и отново е на финал в Париж! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | коко гоф | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook