"Сякаш бях на друга планета": Григор си спомня за еуфорията след първата си АТР победа

от в 19:51 на 13.02.2023
Калоян Соколов

Ротердам е специално място в кариерата на Григор Димитров, имайки предвид как точно там идва първата победа на родния ни представител в ATP Тура. Добрите изяви на Григор при юношите му носят покана от организаторите на силния турнир, когато българинът е едва на 17 години и никога досега не е участвал в надпревара от подобна категория. По това време Гришо е номер 478 в света и никой не му дава особени шансове, когато жребият му отрежда да срещне Томаш Бердих, който е в подножието на топ 20 и е един от най-обещаващите млади играчи.

Чехът вече е шампион в сериите "Мастърс", има общо 8 трофея на най-високото ниво в тениса, като освен това вече е надигравал хегемоните Роджър Федерер и Рафаел Надал. Всички специалисти очакват лесен успех за Бердих и фаворитът стартира отлично срещата, печелейки рутинно откриващия сет. Нашият сънародник обаче има съвсем други планове и разкрива огромния си потенциал на света.

Тийнейджърът изкарва съперника си извън равновесие с агресивен стил на игра и постоянни излизания на мрежата. Димитров още тогава разполага с изключително разнообразен арсенал от удари, а неговият опонент не е подготвен за това и сензацията става факт, а днес първата ни ракета се върна именно към този скъп за него спомен:

"Спомням си, че получих "уайлд кард" за участие в квалификациите на турнира и бях невероятно ентусиазиран, когато пристигнах. Впоследствие организаторите промениха решението си и ме известиха, че ще започна директно от основната схема. Помислих си как това е нещо невероятно и изобщо не можах да спя в нощта преди мача, защото бях много нервен.

Самият двубой беше във вечерната сесия, като не спрях да подскачам и да се потя през цялата загрявка, тъй като изпитвах изключително въодушевление. В следващите няколко часа сякаш живеех на различна планета и не можех да повярвам какво се е случило, след като спечелих последната точка. Тогава не ставаше въпрос за победата или загубата, а за това, че осъзнах как мога да се съревновавам срещу най-добрите в света.

Също така във втори кръг ме чакаше потенциална среща с Рафа Надал, което наистина ми даде крила. Преминах през толкова много смесени емоции за период от 48 часа, а това би могло да дойде в повече за един по-млад играч" - сподели Григор пред социалните канали на състезанието в нидерландския град.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Сякаш бях на друга планета": Григор си спомня за еуфорията след първата си АТР победа Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | интервюта | любопитно | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook