Сякаш не е спирал: Алкарас измъкна наглед невъзможен втори сет и стартира успешно в Куинс!

от в 18:03 на 18.06.2024
Калоян Соколов

Карлос Алкарас се завърна победоносно на корта. Шампионът от Ролан Гарос се отдаде на празненства след спечелването си на трофея в Париж, но това по никакъв начин не изглежда да се е отразило на играта на испанеца, която изглеждаше много уверена при прехода от клей към тревна настилка и бившият номер едно заслужено надви Франсиско Серундоло, който през миналата година съумя да спечели титлата на тревните кортове в Ийстбърн.

Карлитос премина с лекота през първата част, след което навакса пасив от 2:5 гейма гейма и спаси общо три сетбола, за да се наложи с финалното 6:3 7:5 за 83 минути игрово време и да си гарантира място във втория кръг на ATP 500 турнира в Куинс, където би могъл да премери сили с местния любимец Джак Дрейпър, чиято форма е изключително силна и неслучайно британецът през миналата седмица се поздрави с дебютния си ATP трофей, побеждавайки Матео Беретини на финала в Щутгарт.

Алкарас играеше така сякаш изобщо не е спирал, откакто спечели титлата си във френската столица. Топ поставеният демонстрира нагледно защо се намира в серия от 12 поредни победи на тревни кортове и ни радваше със спиращ дъха тенис. Испанецът атакуваше всеки един сервис на своя съперник и непрекъснато увеличаваше броя на своите завършващи удари.

Серундоло пък изглеждаше стъписан от тенис торнадото, което се извиваше от другата страна на мрежата. Световният номер 2 импровизираше все повече на корта и отказваше съперника си с перфектно изградени акции към мрежата, а всичко това позволи на ибериеца да поведе с 5:0 гейма. Аржентинецът съумя да се разпише в резултата, но нямаше сили за нищо повече в рамките на откриващия сет, в който Алкарас регистрира 7 уинъра срещу едва 1 непредизвикана грешка и имаше преднина в отделните части след само половин час престой на корта.

Нещата се обърнаха на 180 градуса във втория сет, което се дължеше по-скоро на сериозен възход в играта на аутсайдера, отколкото на спад в действията на 3-кратния "мейджър" носител. Аржентинецът изтръгна инициативата от ръцете на действащия шампион и показа нагледно мощта на и своите удари от дъното на корта, които намираха безкомпромисно линиите и го изведоха до аванс от 3:0 гейма.

Световният номер 26 поддържаше уверено преднината си до 5:3 в своя полза, когато му се наложи да сервира за изравняването на общия резултат. Тогава фаворитът реши да вдигне оборотите и върна пробива в последния възможен момент. Трудното за испанеца обаче тепърва предстоеше, тъй като му се наложи да спасява 3 сетбола в следващия гейм.

Както добре знаем, то 21-годишният играч е най-силен в точно тези моменти и в крайна сметка приключи двубоя с втората си серия от пет последователно спечелени гейма, за да продължи защитата на титлата си в Куинс.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Сякаш не е спирал: Алкарас измъкна наглед невъзможен втори сет и стартира успешно в Куинс! Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | куинс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook