Сидни: Гофен записа нова победа и продължава към четвъртфиналите

от в 08:56 на 12.01.2022
Мартин Петков

В битка за място на четвъртфиналите на турнира в Сидни, Давид Гофен срещаше Денис Кудла. Белгиецът в първи кръг на надпреварата се справи с Факундо Багнис, за да спечели първия си двубой от 8 месеца насам. Днешната среща изобилстваше с продължителни разигравания, като в повечето случаи бившият представител на топ 10 предоставяше инициативата на съперника си, което му носеше лесни точки от непредизвикани грешки на Кудла. Това от своя страна допринесе на Гофен за крайното 6:2 6:3 в негова полза и той ще срещне Райли Опелка в следващия кръг.

Белгиецът започна силно срещата, като натисна в търсене на пробив и подпомогнат от ветерана постигна целта си, за да вземе ранен аванс. Скоро след това осмият поставен в схемата беше изправен брейкбол, но показа здрави нерви и го отрази. Последва спад в играта на американеца, като Гофен от своя страна намери точния момент да заиграе максимално агресивно, търсейки нов пробив. Белгиецът се справи безупречно първо с реализирането на брейк, а след това показа здрави нерви на собствен начален удар, за да спечели първия сет.

Втората част имаше наглед равностойно начало. Двамата допускаха грешки, но същевременно завършваха по много добър начин атаките си. Някак неусетно се стигна до седмия гейм, когато грешките в играта на Кудла взеха връх, като това бе добре дошло за Гофен, който реализира пробив и краят на срещата вече се виждаше. Скоро след това американецът сервираше за своето оставане в срещата, но нови неточности означаваха мачбол пред световния номер 45, като за играч от неговия ранг това беше лесна задача да приключи двубоя в два сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Сидни: Гофен записа нова победа и продължава към четвъртфиналите Мартин Петков
Теми:  
atp | давид гофен | денис кудла | Обзори | сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook