Силите на Андреев бяха достатъчни за сет срещу Тийм, но до сензация не се стигна

от в 23:04 на 16.09.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев се наслаждава на една от най-добрите си седмици от началото на сезона, след като победи последователно местните любимци Максим Жанвие и Юго Грение, класирайки се за четвъртфиналите на Чаланджъра в Рен. Успехът над Грение беше втори триумф срещу представител на топ 100 в кариерата на софиянеца, а наградата беше среща с някогашната трета ракета на света - Доминик Тийм. Българинът не показа никакви признаци на притеснение от именития си опонент и демонстрира константно високо равнище в хода на целия сблъсък, ала огромната класа на Тийм си пролича в решителните мигове и победата беше извоювана от него - 3:6 6:4 6:2.

Родният ни талант започна мача с убедително спечелено подаване, като стоеше далеч по-добре от своя съперник на корта и излизаше победител при всички продължителни размени. Тийм пък по традиция започна на по-бавни обороти, а опитите му за атака неизменно завършваха с непредизвикани грешки. Всичко това позволи на Андреев да се сдобие с възможност за пробив и 21-годишният софиянец съумя да пласира форхенд уинър, с който си осигури аванс от 3:1 гейма. Оттам насетне младокът сервираше на много високо ниво и не даде нито един шанс на съперника си за рибрейк, затваряйки сета с три поредни аса.

Постепенно бившият шампион от US Open намери ритъма си, което му позволи да наложи познатия си агресивен стил и печелившите удари заваляха от неговата ракета. Австриецът спечели седем последователни точки във втората част и съвсем скоро разполагаше с преднина от 3:0. Нашият сънародник обаче далеч не се беше отказал и в два поредни сервис гейма на Тийм имаше възможност да навакса пасива. В крайна сметка упоритостта на по-нискоранкирания играч беше възнаградена, тъй като той пласира впечатляващ минаващ удар по късия диагонал и разполагаше със сервис, за да изравни при 4:4. Тогава последва нов сериозен подем в действията на фаворита, чиито последствия бяха фатални за Андреев и не след дълго имахме равенство в отделните сетове.

В третата част видимо по-опитният състезател имаше физическо предимство и често се оказваше по-устойчив в разиграванията. Мощта в отиграванията на Тийм взимаше връх, докато интензитетът в играта на Адриан определено спадна и неточностите от негова страна се увеличиха. Така се стигна до логичен брейк в полза на бившия шампион от US Open, който непрекъснато повишаваше качеството на своите удари и нямаше проблеми със задачата да доведе двубоя до успешна за себе си развръзка.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Силите на Андреев бяха достатъчни за сет срещу Тийм, но до сензация не се стигна Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | доминик тийм | Обзори | рен | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook