Силите на Димитър Кузманов стигнаха само за сет срещу Нори

от в 12:46 на 03.01.2020
Калоян Соколов
Димитър Кузманов изигра повече от добър мач срещу намиращият се с над 300 позиции над него, Камерън Нори, но опитът взе връх в края и Великобритания откри победно серията срещу България - 6:2 3:6 6:2.



Двамата състезатели започнаха предпазливо, а британецът бе по-търпелив и спечели първите две продължителни размени в срещата. Пловдивчанинът съумя да изравни точките и с прекрасен форхенд по обратния диагонал достигна до геймбол, ала Нори се мобилизира и стартира с пробив на сметката си. Британецът с лекота покачи аванса си на 2:0, като контрираше с лекота всеки опит на българина да бъде по-агресивен. Мико успя да спре серията на опонента си и намали резултата, но световният номер 53 отново покачи разликата на два гейма.



Кузманов обаче вече определено бе "напипал" своя игрови ритъм и трупаше редица лесни точки от начален удар, които му помогнаха да дръпне с 40:0, само че последва спад в представянето му и се стигна до втори брейк в полза на съперниците ни. Оттам насетне втората ракета на британците доразви безпроблемно преднината си и сложи точка на спора в първия сет, спечелвайки го с 6:2.

Във втората част ролите напълно се обърнаха и Димитър бе далеч по-стабилния на корта. Нашият представител играеше изключително търпеливо и дочакваше неточностите на съперника, които неминуемо идваха. Това донесе на Мико ранно предимство от 3:0, което той задържа до самия край и изравни сетовете.



Нори успя да се откъсне от негативните емоции и проби на старта на третата част, само че Кузманов веднага върна паритета. Лошо изпълнена къса от българина обаче му коства отново подаването му, а и умората стана сериозен фактор в неговото представяне. Британският играч се възползва от ситуацията и при 5:1 в негова полза изглеждаше сигурен победител, но Мико продължи да се бори стоически и върна единия от брейковете. Все пак бившият колежански номер едно не допусна обрат и така донесе първи успех на държавата си.

https://twitter.com/ATPCup/status/1213045663405084672?s=19

 

 

 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Силите на Димитър Кузманов стигнаха само за сет срещу Нори Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook