Силите на Вердаско стигнаха за един равностоен сет срещу Надал; Испанецът ще търси реванш от Циципас на полуфинал

от в 17:19 на 17.05.2019
В
Рафел Надал продължава пътя си към деветата титла в Рим. ,,Матадора” елиминира познатия си съперник Фернандо Вердаско, чиито сили стигнаха само за равностоен първи сет, и след 6:4 6:0 си осигури сблъсък със Стефанос Циципас, от когото Рафа загуби през изминалата седмица на полуфиналите в Мадрид.

Срещата започна на изключително високо ниво за Фернандо, който след няколко извоювани дълги точки и показвайки активна, наситена с плътни удари от дъното на корта игра, дръпна с ранен брейк. Агресията на Нандо ставаше все по-убедителна, а той изглеждаше и все по-стабилен и уверен на корта, като това донесе и своите дивиденти, защото той, отразявайки два брейкбола, се добра до 2:0, авпоследствие дори можеше да пробие, но топка, спряла се във филето на мрежата го спря, а Рафа най-после се добра и до своя първи гейм в мача.

Двамата показваха характер и изравниха силите на корта, а по този начин и закономерно се стигна до 3:2. Тук обаче няколко грешни решения с къси топки и изключително високото ниво, на което започна да играе ,,Краля на Клея”, доведоха до рязка промяна в резултата, а Рафа успя да поведе за първи път в срещата.



Грешка на Надал обаче спря серията на ,,Матадора”, а освен това даде и огромна доза мотивация на Вердаско, като той не само че заигра на високото ниво от началото на сета, а и реализира няколко впечатляващи печеливши удара от форхенд, за да може да получи преднина от 0:40 при 4:4. Отговорът на ,,Краля на клея” обаче не закъсня, а след три прекрасни сервиса брейкболите бяха пратени в историята, авпоследствие Надал си взе и подаването.



Втората част умората видимо взимаше връх върху Фернандо, а това се оказа и фатално, защото срещу него седеше изигралия повече от два пъти по-малко тенис през тази седмица. Осемкратният шампион в Рим започна с категорично подаване, а след няколко добри атаки и проби съперника си, а ситуацията за Нандо изглеждаше все по-тежка.



Вердаско обаче се събра и след като изригна със страхотна топка от дъното на корта и дочака няколко грешки на съперника си, поведе с 15:40 и два шанса за рибрейк. Рафа обаче отново показa защо е един от най-великите в този спорт и след две прекрасни атаки елиминира пасива си. Нова доза нетипични грешки обаче съсдадоха нови трудности за ,,Матадора”, но в крайна сметка след хубава атака, завършила с категоричен смач на Рафа, той съумя да опази продължилия близо десет минути гейм.

Този гейм видимо пречупи Нандо, а абсолютно безпощаден Надал дори не му даде гейм до края на срещата и след трети ,,геврек” в турнира продължи напред.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Силите на Вердаско стигнаха за един равностоен сет срещу Надал; Испанецът ще търси реванш от Циципас на полуфинал В

Коментари





Следвайте ни в Facebook