Симеон Терзиев срази топ поставения в София и заслужи първа ATP точка!

от в 15:35 на 07.07.2021
Калоян Соколов

Участващият с "уайлдкард" Симеон Терзиев имаше наглед непреодолимо препятствие на старта на турнира от сериите "Фючърс" в София, изправяйки се срещу топ поставения Дан Адед. Тийнейджърът обаче изигра най-силния мач през своята кариера и така си заслужа първа победа в основна схема на професионална надпревара при мъжете, която ще му донесе и дебют в световната ранглиста - 5:7 7:5 6:4.

Световният номер 446 повеждаше на два пъти с пробив в откриващия сет, но родният ни представител мигновено го застигаше и равенството властваше при 5:5. Тогава обаче форхендът на Адед се отприщи и защитата на родния ни представител беше пробита, като съвсем скоро фаворитът поведе в отделните части.

Вторият сет се развиваше изключително оспорвано, а двамата състезатели сервираха почти безупречно. По всичко изглеждаше, че ще наблюдаваме тайбрек, само че изведнъж ударите на водача в схемата тотално рухнаха и Терзиев възвърна париетата в резултата.

Решителната част стартира отлично за нашия сънародник, който поведе с ранен пробив, което му даде допълнителна доза самочувствие и бекхендът му по правата започна да намира целта безтоказно. Адед реагира на предизвикателството и на свой ред реализира силна серия, за да направи геймовете 4:4, ала българинът не позволи да се стигне до пълен обрат и реализира третия си мачбол при противниковия сервис!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симеон Терзиев срази топ поставения в София и заслужи първа ATP точка! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | Симеон Терзиев | софия | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook