Симон-Антони Иванов надви топ поставения в Ларнака и ще спори за дебютна титла в кариерата си!

от в 14:57 на 29.04.2023
Калоян Соколов

Симон-Антони Иванов имаше кошмарно начало на новия сезон, след като загуби първите си пет мача, но от началото на настощия месец отново играе най-добрия си тенис. 22-годишиният българин се намираше в серия от два поредни полуфинала, а днес направи още една крачка по-напред, класирайки се за финалния двубой на фючърса в Ларнака.

Иванов постигна престижен успех с 6:1 6:7(5) 6:3 над топ поставения Сергей Фомин (световен номер 355) и утре ще се опита да завоюва своята първа професионална тита при мъжете, изправяйки се срещу нидерландеца Гай Ден Оуден (световен номер 777).

Българинът по никакъв начин не показваше, че се намира с близо 350 места в класирането под днешния си съперник и не му позволи да достигне дори до изравняване на точките в откриващите пет гейма. Фомин все пак съумя да се разпише в резултата, но интрига в откриващия сет отдавна нямаше и той бързо отиде в актива на нашия сънародник.

Картина във втората част беше съвсем различна, като фаворитът на два път повеждаше с пробив, само че Иванов веднага отговаряше на предизвикателството и доведе нещата до тайбрек, където дори си осигури преднина от 5:4 точки, която обаче се оказа недостатъчна и световният номер 355 изравни общия резултат.

Решителният сет предложи цели четири пробива в първите пет гейма, но Симон се мобилизира и намери навреме началния си удар, за да поведе с 5:2 и съвсем скоро можеше да се поздрави с класирането си за своя четвърти финал в кариерата.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон-Антони Иванов надви топ поставения в Ларнака и ще спори за дебютна титла в кариерата си! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | бгтени | симон-антони иванов | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook