Симон Антони Иванов спря третия поставен се класира за втория си финал в кариерата!

от в 14:36 на 28.05.2022
Калоян Соколов

Симон Антони Иванов е една от големите надежди на родния тенис и неслучайно получи "уайлдкард" за квалификациите на миналогодишния София Оупън. 21-годишният ни сънародник достигна до дебютния си финал на сингъл в професионалния тенис през 2021-ва, но оттогава не съумяваше да разгърне изцяло своя безспорен потенциал. Тази седмица обаче е повече от успешна за родния ни представител, който записа серия от четири последователни победи и за втори път ще има възможност да спори за трофей от началото на кариерата си в мъжкия тенис.

Всичко това се случва на фючърс надпреварата от категория M15 в гръцкия град Хераклион, където днес нашият сънародник победи третия поставен Джером Кум с 6:4 6:4. Швейцарецът е номер пет в световната ранглиста за юноши, само че Иванов показа, че не му отстъпва по абсолютни нищо, поздравявайки се с най-ценния си триумф от началото на сезона. Негов съперник във финала пък ще бъде водача в схемата Шиучи Секигучи.

Българинът започна срещата с ранен пробив в актива си, но фаворитът изравни резултата за 2:2. Последва маратонски гейм, в който станахме свидетели на цели 10 равенства, а накрая Иванов стигна до заслужен брейк. Съвсем скоро родният ни представител съумя да затвърди преднината си, за да поведе с 4:2 гейма, ала последва нов спад в неговата концентрация и отново паритетът бе възстановен.

Все пак непоставеният играч не позволи направата на обрат и извоюва спечелването на първата част, след което беше безупречен на собствено подаване във втората част и дочака своя момент в деветия гейм, когато отмъкна съперниковия начален удар и се поздрави с престижна победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон Антони Иванов спря третия поставен се класира за втория си финал в кариерата! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | бгтенис | симон антони иванов | федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook