Симон даде здрава битка на Медведев, но не го спря в първия му мач на трева за сезона

от в 19:00 на 09.06.2022
Владислав Риждов

Даниил Медведев показа изненадващо добра игра върху клея при завръщането си на корта и достигна до осминафиналните на Ролан Гарос. През тази седмица пък световният №2 открива кампанията си на тревни кортове с участие на АТР 250 турнира в Хертогенбош. Началото в нидерландският град обаче бе трудно за поставения под номер едно, която се изправи срещу бившия номер 6 Жил Симон, за когото това е последен сезон в Тура. Французинът вече бе постигнал три победи в турнира, а днес даде сериозен отпор на своя съперник, но въпреки това Медведев намери своето място в следващата фаза - 7:5 6:4, като любопитното е, че това е първа победа в кариерата на руснака срещу опитния състезател.

Срещата стартира с бързи откриващи геймове за двамата, но с напредването на времето Симон взе преимущество пред съперника си и бързо се озова във водеща позиция. Опитният французин се възползва отлично от изпълнената с грешки игра на Медведев и поведе с 3:1, а впоследствие удържа преднината си, за да се стигне до 5:3 и правото да затвори първия сет на собствен сервис. Топ поставеният обаче бе решен да не се предава без битка, и в края коригира неточностите в представянето си, което не беше добра новина за ветерана от Франция. След като вече бе отразил два сетбола в предходния си сервис гейм, руснакът се справи и с третия такъв, преди да запази шансовете си за успех живи - 4:5. Серията от последователни геймове за първия в схемата продължи с пълна сила и той обърна събитията изцяло в своя полза, повеждайки с 6:5, а впоследствие пласира четири неспасяеми сервиса, които му гарантираха победата в дебютната част.

Световният номер 2 пренесе импулса си и след почивката, като по-добрата му игра бързо се увенча с брейк аванс, и той отвори дистанция от 3:1. Въпреки че в края на предходния сет 37-годишният Симон показа признаци на умора, французинът вършеше чудесно своята работа и не позволи на по-високоранкирания си опонент да направи водачеството си по-изразително, като дори достигна и до две възможности да възстанови паритета, но Медведев се справи с напрегнатата ситуация - 4:2. Така, съвсем скоро фаворитът в сблъсъка получи правото на собствен начален удар да финализира крайната си победа. Медведев обаче трябваше да премине през доста премеждия като първо отрази точка за пробив, а след това пропусна цели шест мачбола, преди от седмия си опит да се класира за осминафиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон даде здрава битка на Медведев, но не го спря в първия му мач на трева за сезона Владислав Риждов
Теми:  
атп | даниил медведев | жил симон | обзор | тенис турнир в хертогенбош

Коментари





Следвайте ни в Facebook