Симон: Джокович дори и да спечели 36 шлема, хората пак ще предпочетат Федерер

от в 08:53 на 26.06.2020
Марк Хаджижеков
Световният номер едно - Новак Джокович, даде положителен тест за коронавирус наскоро, а разпространението на заразата сред тенис обществото на организирания от него Adria Tour му спечели достатъчно критики от най-различни източници и множество негови колеги. Джокович беше домакин на събитието по балканските градове с трибуни, пълни с публика. А на фона на пандемичните условия тези събития породиха не един и два случая на коронавирус в мъжкия тур.

Френският тенисист Жил Симон наскоро говори за това, че Новак е ,,по-малко обичан" в тура в сравнение с другите си двама големи съперници - Роджър Федерер и Рафаел Надал. Всеки път, когато те се сблъскват срещу Джокович, една голяма част от света на тениса вика за Роджър или Рафа. Сърбинът често се налага едновременно да играе срещу двама противници. Първият е Федерер или Надал, а вторият е публиката.

Гледните точки на Жил Симон


Симон вярва, че дори ако всички рекорди на Федерер бъдат счупени от Джокович през следващите години, Новак няма да получи същото количество любов и уважение, което получава швейцарският ,,Маестро". Френският тенисист вярва, че Ноле наистина не може да го замести като глобалния посланик на тениса.



„Просто трябва да приемеш, че Роджър е не само Роджър в тениса, но и в целия свят. Той е най-обичаният спортист, не можеш да се бориш против това. Дори Джокович да спечели 22, 25, 36 шлема, той ще може да каже, че е бил най-добрият, но хората все пак ще предпочетат Роджър“, каза Жил Симон пред Tennis Break News.

„Новак, когато забравя, че е по-малко обичан, и си казва, както на Уимбълдън миналата година „добре, всички сте против мен, хубаво, всички ще умрете, аз ще го преч*кам“, ето тогава той е непобедим, виждаш го в очите му.“

„Когато иска да изглежда готин обаче, той не играе толкова добре и не е толкова силен, защото тогава не притежава същата решителност. И аз обичам тези моменти, когато той забравя себе си и сякаш си казва „Ок, хората те обичат повече от мен, но знаеш ли какво? Така или иначе ще те поставя на мястото ти.“

Новак Джокович разби доминацията на „Федал“


Светът на тениса започна да недолюбва Новак Джокович след пробива му в тура. Тъй като феновете все по-често вече нямаха възможността да гледат епичните мачове „Федерер срещу Надал“ в професионалната верига, събринът бе белязан като този, който осуети господството на съперничеството „Федал“ в света на тениса. Също така на Джокович му липсва и примамливият стил в играта му. Въпреки че ретурите и защитата му са ненадминати, той не може да изпълни ,,бананов форхенд" като Надал или грациозен бекхенд като Федерер.

after losing the first set tennis

Независимо от това, Новак Джокович е една от най-дружелюбните личности в професионалния тур, изпълен със спортсменски дух, като сърбинът притежава и безкрайна преданост към тениса.

Източник: Essentiallysports


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон: Джокович дори и да спечели 36 шлема, хората пак ще предпочетат Федерер Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook