Симон: Мъри е играчът, който унищожи кариерата ми, но днес се борих до последно

от в 10:04 на 01.11.2022
Калоян Соколов

Жил Симон е една от най-емблематичните фигури за френския мъжки тенис в последните близо две десетилетия, а ветеранът винаги е печелел уважението на своите съперници с умението си никога да не се предава и да преследва всяка една топка. Точно тази негова непримиримост пък видяхме в пълния ѝ блясък през вчерашния ден, когато 37-годишният ветеран навакса пасив от сет и 3:5 гейма, за да запише едва третия си триумф в общо 19 сблъсъка срещу Анди Мъри. Всичко това се случи пред екзалтираната френска публика на Мастърса в Париж, която изигра важна роля за победата на своя любимец. Специалното в случая е, че бившият номер шест играе на своя последен турнир в кариерата си и по този начин си гарантира поне още едно излизане на корта, а ето и какви бяха емоциите у Симон веднага след края на срещата:

"В момента съм изморен. Бях напрегнат на корта, а денят беше много дълъг. Мачът беше труден по най-различни причини. Стартирах слабо в началото, докато Мъри приличаше на този тенисист, който много добре познавам и до голяма степен унищожи кариерата ми. Когато стигнех до решителна фаза на турнир от сериите "Мастърс" или надпревара от Шлема, то винаги ме чакаше Анди и неизменно ме побеждаваше.

Губил съм от него цели 16 пъти, което се равнява на половин тенис сезон от състезания. Мислех си, че е най-логично той да сложи край и на кариерата ми, но си казах как не трябва да му позволявам да печели точно днес и успях да се преборя за успеха. Усетих, че Мъри отпадна сериозно физически в един момент и не можеше да изпълнява сервиса си с максимална скорост. Преди този човек беше в състояние да играе по 8 часа и го надиграх по-скоро с физическа издръжливост, отколкото с някакви тактически решения.

Истината е, че все още мога да се състезавам на високо ниво в добрите си дни, но изявите ми са крайно непостоянни и не мога да направя повече от 2 силни двубоя подред. В хода н годината допуснах някои наистина срамни поражения в Чаланджър Тура, като добрата новина е, че почти никой не ги е видял. Ако се представя по подобен начин тук, то ще е съвсем различна история. От една страна силно ми се искаше да спечеля днес, но същевременно искам вече всичко това да приключи, защото ми е все по-трудно. Опитвам се да не премислям нещата твърде много. Винаги съм излизал за победа във всеки един мач и не съм се интересувал от моментното си състояние.

Наясно съм, че ще е напълно различно срещу Тейлър Фриц. Той ще изпълнява първото си подаване с 240 километра в час, а второто ще лети с някъде около 220. Ще трябва бързо да се подготвя за подобен вариант" - завърши шеговито своето интервю французинът.

Източник: TennisMajors

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон: Мъри е играчът, който унищожи кариерата ми, но днес се борих до последно Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | жил симон | интервюта | мастърс париж

Коментари





Следвайте ни в Facebook