Симон: Преди бях физическа машина, но с годините разбирам играта все по-добре

от в 14:04 на 24.01.2021
Диана Андреева

Независимо че се намира в края на своята тенис кариера, Жил Симон с усмивка на лице говори за любимия си спорт. В интервю с Ализе Лим, французинът разказа повече за целите си през последните години, своето физическо състояние и очакванията си през 202-а.

"Как се чувствам физически? Прекалено млад съм все още и поради това по-трудно се придвижвам по корта. Обичам да тренирам за скорост, защото е много интересно. Винаги е по-забавно от това да се разхождам в гората или да правя кардио упражнения.

Бих искал да се чувствам възможно най-добре на корта. В миналото бях истинска машина. Можех да изразходвам всичката енергия, с която разполагам, но да се задържам в мача. Сега претоварването ми причинява болка и контузии. От психическа гледна точка в последните години израснах много. В момента подхождам много по-разумно, защото познавам ситуациите, докато в миналото често ме е било страх."

В интервюто Симон сподели, че се е насочил основно към по-ниските нива турнири и не планира да се завръща на състезанията, където участват най-добрите играчи в Тура: "Предпочитам да играя срещу състезатели, които са по-ниско класирани. Чувствам се по-добре. По този начин мога да записвам победи и да се тренирам, конкурентен съм."

"Докато ако се съревновавам с някои от топ момчетата - Новак, Рафа, Роджър, губя с 6:4 или 7:5 в решаващия сет. В началото сме по-равностойни, но когато дойдат последните геймове и ситуацията е свързана с пари, никой не ме пожалва и в крайна сметка губя."

Подобно на Роджър Федерер, от 2006 година до сега Симон има поне една победа срещу топ 10 играч във всеки един сезон. Попитан срещу кого от топ тенисистите в момента иска да запише успех през 2021, Жил отговори след дълго мислене, че целта му е да се справи с младия германец Александър Зверев. 


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Симон: Преди бях физическа машина, но с годините разбирам играта все по-добре Диана Андреева
Теми:  
жил симон

Коментари

Следвайте ни в Facebook