Симон спечели битката с Андерсън и продължава напред в Куинс

от в 15:33 на 20.06.2019
В
Жил Симон поднесе втора сериозна изненада за деня, отстранявайки един от топ специалистите на трева, а именно Кевин Андерсън. Световният номер 38 не допусна почти никакви леки неточности в хода на двубоя и напълно обезличи началния удар на опонента, постигайки най-ценната си победа през годината - 6:1 4:6 6:4.



Симон играеше близо до перфектното в началото на двубоя, като разчиташе безпроблемно сервисите на Андерсън, който беше безпомощен без основното си оръжие и не издържаше в дългите размени. Французинът хитро прибягваше до сечения си форхенд, извивайки чрез него Кевин на мрежата, където ставаше лесна плячка за минаващите му удари. Същевременно Жил се справяше чудесно на свое подаване и напълно заслужено дръпна с 5:0 и единственото до което се добра южноамериканеца, беше гейма на "честта".

Във втората част миналогодишният финалист от Уимбълдън стабилизира представянето си на начален удар и нижеше с лекота асове в познатия си стил. Играта вървеше равностойно до 4:4, когато Симон трябваше да играе преимуществено на втори сервис и Андерсън го "наказа" с няколко отлични дълбоки форхенда, които изтласкваха французина далеч зад основната линия и така Кевин осъществи първи брейк в мача, който му бе повече от достатъчен, за да изравни резултата в отделните части.



В решаващия сет игровото предимство отново се върна на страната на Жил, който осъществи ранен брейк, но бързо го пропиля и след един дълъг гейм, където французинът изпусна няколко шанса да си върне аванса, изглеждаше че психологическото предимство се е настанило трайно на страната на втория поставен. Симон обаче показа за пореден път, че е един от най-силните ментално тенисисти в тура и вземайки четири от последните пет гейма в мача си спечели правото да играе първия си четвъртфинал от над четири месеца насам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон спечели битката с Андерсън и продължава напред в Куинс В

Коментари





Следвайте ни в Facebook