Симон „върза геврек” на Медведев в Марсилия! Оже-Алиасим с нов успех

от в 00:16 на 22.02.2020
Марк Хаджижеков
Жил Симон изигра безгрешен мач, за да отстрани първия поставен в надпреварата в Марсилия - Даниил Медведев, по абсолютно безкомпромисен начин. Френският ветеран даде само четири гейма на младия си противник, като във втория сет дори му „върза геврек” за крайното 6:4 6:0.

https://twitter.com/TennisTV/status/1230939993650139136?s=20

Вдъхновен от подкрепата по трибуните, представителят на домакините напомни за най-добрите си времена, като грешките от ракетата му бяха минимизирани, а същевременно разиграванията, в които Симон обръщаше защитата в успешна атака, бяха често срещано явление в този мач.

Все пак по-добре двубоя стартира Медведев, който поведе с ранен пробив за 2:0, но не след дълго устремът на руснака бе париран от бързоногия Жил, който скоропостижно се завърна в резултата, връщайки пробива.



Симон достигна до нова възможност за пробив, водейки при 5:4, явяваща се и сетбол, като той бе реализиран от ветерана, който по този начин се доближи на сет от изненадата.

Последва безкомпромисно представяне на Симон в последвалата част, като за целия втори сет, продължил само 21 минути, французинът даде едва пет точки на петия тенисист в света.

Така Жил се класира за полуфиналите на надпреварата в Марсилия, където той ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим, който днес затвърди наново впечатленията за солидната му форма, реализирайки нова победа. Този път жертва на канадецът стана Егор Герасимов, който преклони глава пред младостта след 7:5 6:2.



Подобно на горния мач, и в този евентуалният загубил стартира срещата по по-добрия начин. Герасимов реализира пробив още в първото подаване на Оже-Алиасим, като сервис геймовете на беларусина вървяха гладко до 5:3. Тогава Егор претърпя масивен спад в представянето си, който му коства не само тотален обрат и загуба на сета, ами и пасив от 0:3 във втория.

Герасимов все пак намери сили да се съвземе и успя да прекрати негативната серия от седем поредни загубени гейма, но Оже-Алиасим вече бе набрал твърде висока скорост, за да бъде спрян, а след нов пробив при 5:2 на сметката му канадецът се класира на втори полуфинал в рамките на две седмици.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон „върза геврек” на Медведев в Марсилия! Оже-Алиасим с нов успех Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook