Симон: Всички ще се ядосат, ако Джокович подобри рекордите на Федерер

от в 11:45 на 09.07.2020
Димитър Беловски

Французинът Жил Симон е на мнение, че ако Новак Джокович подобри рекордите на Роджър Федерер всички ще бъдат ядосани. Освен това французинът заяви, че всички се фокусират около добрите неща около Федерер и търсят негативното около Джокович.

„Всички ще се ядосат, ако Джокович подобри рекордите на Федерер. Хората се дразнят, че той е толкова добър. Аз гледам на Джокович като на всяко човешко същество, с неговите добродетели и недостатъци. Както на Роджър и Рафа. Но когато хората говорят за Роджър се фокусират само върху неговите добродетели. А когато говорят за Джокович – става въпрос за неговите недостатъци“, каза Симон пред „L'Equipe“.

В средата на май месец пък в интервю за поредицата „В дълбочината с Греъм Бензингер“ Джокович заяви, че две от основните цели до края на кариерата му е да подобри два от рекордите на Федерер.

„Вярвам, че мога да спечеля най-много титли от Големия Шлем и да подобря рекорда за най-много време като №1 в света. Това определено са моите цели,“ заяви сърбинът тогава.

Джокович пък още тази година има възможност да се приближи максимално до спечелените титли от Големия Шлем на Федерер. В момента сърбинът е притежател на 17 титли от Шлема, Надал има 19 титли, а Федерер е с 20 трофея. Маестрото, обаче, тази година няма повече да играе, а през септември и октомври ще се проведат US Open и „Ролан Гарос“.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Симон: Всички ще се ядосат, ако Джокович подобри рекордите на Федерер Димитър Беловски
Теми:  
жил симон | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook