Симона Халеп с първа победа в Тура от месец май насам!

от в 21:50 на 17.08.2021
Диана Андреева

Симона Халеп се поздрави с първа победа от началото на месец май насам. Румънката се справи с Магда Линет и намери място в 1/16-ина финалите на Western and Southern Open след 6:4 3:6 6:1. Бившата световна номер едно обаче ще трябва да покаже далеч по-убедителна игра в следващия кръг от надпреварата, тъй като й предстои сблъсък с шампионката от Мастърса в Монреал Камила Джорджи или представителката на домакините Джесика Пегула.

По време на двубоя си с Анджелик Кербер през месец май Халеп получи неприятна контузия на глезена, която я извади извън корта за продължителен период от времи. Румънката пропусна не само Ролан Гарос, но и Уимбълдън, а това и коства сериозен спад в класирането. За първи път от над пет години насам Симона е извън топ 10 на WTA ранглистата, но ако задържи високото ниво на игра, което днес демонстрира, със сигурност ще успее да се завърне сред челните позиции.

Мачът бе истински оспорван, но Халеп със сигурност е далеч от високото ниво на игра, което показваше в началото на сезона. Все пак румънката заслужено се повдрави с успеха, тъй като както на сервис, така и на ретур тя бе по-убедителна. От дъното на корта Симона бе разнообразна, а агресията в ударите й не позволи на Линет да се противопостави и в крайна сметка тя се предаде. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Симона Халеп с първа победа в Тура от месец май насам! Диана Андреева
Теми:  
магда линет | симона халеп | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook