Синът на Бьорн Борг: Баща ми не разбира нищо от тенис

от в 18:01 на 14.01.2020
Калоян Соколов
В интервю пред Ню Йорк Таймс, Бьорн Борг си припомни как 15-годишният му син го е помолил да не му дава съвети. Младият Лео Борг се опитва да пробие в тениса и да върви по стъпките на баща си, който е 11-кратен шампион от шлема, но не иска да слуша предложения от него, а единствено желае да бъде подкрепян.



Патриша, която е третата съпруга на Бьорн, също сподели някои интересни неща около комуникацията между баща и син: "Понякога Бьорн му казва да влезе по-навътре в корта, докато Лео просто му отвръща как това е пълна безмислица и дори го обвинява, че не разбира нищо от тенис, като съпругът ми просто се е примирил с това и гледа да не се бърка".



Борг Старши пък признава, че сравненията с детето му едва ли някога ще спрат, което винаги би внасяло допълнително напрежение, ала това е един вид психологически тест за младока, който ще покаже дали наистина има място в елита.

Бьорн също заявява, че се старае да не обременява сина си с допълнителни очаквания и е важно цялото семейство да му осигури една спокойна среда, защото единственият човек, който трябва да го поставя под напрежение е самият той.

Агентката на тинейджъра, Нина Венерстрьом е уверена в светлото бъдеще на момчето и смята, че Лео е обграден с правилните хора, които се справят отлично с овладяването на дадените ситуации и му помагат с всичко в преследването на върха. Венерстрьом заяви за финал: "В спорта няма преки пътища и човек трябва да се труди до последно независимо какви са имената на родителите му".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синът на Бьорн Борг: Баща ми не разбира нищо от тенис Калоян Соколов

Коментари





Следвайте ни в Facebook