Синер бе на прага от трето поредно поражение, но оцеля и потегли успешно в Марсилия

от в 02:20 на 09.03.2021
Калоян Соколов

Яник Синер започна чудесно сезона, печелейки титлата на един от подготвителните турнири в Мелбърн, но след това регистрира две поредни поражения на старта, а днес това отново можеше да стане реалност, само че италианецът показа характер и надви Грегоар Барер със 7:6(3) 6:7(5) 7:5, с което намери място във втория кръг на турнира в Марсилия.

В началото на срещата местният тенисист по никакъв начин не отстъпваше на именития си съперник и дори го проби в седмия гейм, но преднината му не се задържа особено дълго и младокът докара нещата до тайбрек, в който показа по-високата си класа и заслужено поведе в отделните части. Вторият сет се разви по сходен начин, само че този път Барер се оказа по-устойчив в дългия гейм и така се стигна до трета решителна част.

В нея Синер пръв взе подаването на опонента си, повеждайки с 4:2, ала световният номер 115 обърна нещата до 5:4 в своя полза, като дори сервираше за крайната победата, но 19-годишният състезател се мобилизира, за да избегне пореден разочароващ резултат и не даде нито гейм повече на французина, подпечатвайки си билет за следващия етап на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер бе на прага от трето поредно поражение, но оцеля и потегли успешно в Марсилия Калоян Соколов
Теми:  
atp | марсилия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook