Синер: Днес не беше моят ден; Алкарас винаги ми показва, че все още не съм завършен играч

от в 22:09 на 02.10.2024
Калоян Соколов

Яник Синер се бори до последно и имаше напълно равен принос с този на шампиона Карлос Алкарас за невероятното шоу, на което ни направиха свидетели двамата във финала на ATP 500 надпреварата в Пекин.

Това беше и първото поражение за световния номер едно в последните му 16 мача, но той далеч не звучеше съкрушен в последвалата си пресконференция и предпочете да се съсредоточи върхи позитивте в представянето си, като отдаде заслуженото на своя опонент.

За мнението му за мача и емоциите след него:

- Винаги е хубаво да бъдеш част от подобни мачове. Със сигурност съм разочарован, че не спечелих, но подобни двубои могат винаги да отидат и в двете посоки. Днес не беше моят ден. Разликите бяха много малки и всеки един от трите сета беше  много тежък физически. Карлос игра по-добре от мен във важните моменти и това е. Въпреки това съм горд със страхотната седмица. Тази година достигнах до финала, а през миналата година спечелих титлата, така че това е място, на което обичам да играя и нямам търпение да се завърна догодина.

За предстоящата надпревара в Шанхай:

- В Шанхай нещата ще са много по-различни, защото условиоята са други и всеки първи кръг е труден, особено когато имаш толкова малко време за възстановяване. Досега не съм се представял силно там и искам да промения това. Положителното е, че не стартирах особено добре в Пекин, но постоянно прогресирах и завърших турнира, показвайки най-добрата си игра, така че се надявам да я пренеса и на следващите състезания. Работата никога не спира, а аз се опитвам да постоянно ставам все по-добър играч и човек.

За съперничеството с Алкарас:

- Винаги е страхотно, когато се изправяме един срещу друг. Всеки един от нас докарва другия до своя лимит на силите. Точно мачовете срещу състезатели като Карлос ми показват, че все още не съм завършен играч. Все още има неща, върху които трябва да работя за в бъдеще и имам нужда да подобря. Винаги е хубаво да споделям корта с него и мисля, че феновете също оценяват тези моменти, защото двубоите ни винаги са много тежки физически и интерсни за наблюдаване.

За загубения решителен тайбрек, след като имаше 18 спечелени от последните си 19 такива изиграни:

- Да, водех с 3:0, но това може да се случи. В следващата точка вкарах отличен сервис и вероятно щеше да е различно, ако бях повел с 4:0, но е ненужно да говоря за подобни въображаеми сценарии. Той направи някои страхотни точки и впоследствие сервираше много добре. Разликите в подобни моменти са много малки и трябва да приема поражението. В последно време спечелих много тайбреци и всичко е наред, въпреки че този ми избяга.

За това къде поставя този мач по значение в кариерата си:

- Трудно е да се каже, защото изживяваш различни моменти във всеки един важен двубой, но определено бих поставил този мач в личния си топ 3. Все пак говорим за финал, който завършва с тайбрек във финалния сет. Подобни загуби са винаги тежки. В миналото съм имал немалко страхотни сблъсъци, въпреки че все още съм млад. Винаги съм шастлив да трупам подобни нови преживявания, от които да се опитам да се поуча. В спорта няма как да избегнеш загубите. Сезонът ми върви отлично, всичко е наред и ще се опитам да надградя още повече в заключителната част от годината, за да я завържа по най-добрия възможен начин.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер: Днес не беше моят ден; Алкарас винаги ми показва, че все още не съм завършен играч Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | пекин | Пресконференции | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook