Синер: Джокович ме накара да се почувствам разколебан за пръв път от дълго време насам

от в 11:06 на 18.10.2024
Елеонора Александрова

Вчерашният сблъсък между Яник Синер и Новак Джокович се превърна безспорно в досегашната перла в короната от началото на демонстративния турнир "Six Kings Slam". Двете суперзвезди на мъжкия тенис ни дариха с една същинска тенис епика, в която всеки един от тях имаше шансове за успех, но накрая отново младостта взе връх над опита и краен победител излезе световния номер едно, който записа четвърти пореден успех срещу легендарния сърбин.

Впоследствие Синер призна, че се е чувствал много по-разколебан от обикновено на корта и очевидно Джокович е съумял в един момент да разбие иначе желязната психика на изключително обрания откъм емоции южнотиролец:

"Играхме финал в Шанхай преди няколко дни, така че и двамата бяхме леко уморени и направихме някои ненужни грешки, но цялостно нивото на игра беше много високо. Наслаждаваме се на играта в тази нова обставнока и благодаря на всички фенове, които дойдоха, защото именно те са една от основните причини да бъдем тук.

Напрежението е неделима част от тениса, но аз съм много спокоен човек и по-скоро тази тръпка ме правипо-силен. Този път обаче не беше точно така и се се почувствах разколебан за пръв път от дълго време на корта, когато Новак върна онези смачове в третия сет и ме проби.

Тенисът е игра, в която нещата могат да се променят толкова бързо и опитах да се мобилизирам възможно най-бързо. Доволен съм от начина, по който се справих в края на мача и очаквам с нетърпение следващата битка с Карлос, в която ще се опитам да покача още повече своето равнище, въпреки че не съм толкова свеж, колкото би ми се искало. Надявам се да оправдаем очакванията за шоу" - сподели италианецът по време на интервюто си на корта.

Източник: Tennis Up To Date


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер: Джокович ме накара да се почувствам разколебан за пръв път от дълго време насам Елеонора Александрова
Теми:  
atp | six kings slam | интервюта | новак джокович | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook