Синер е 1/8-финалист след здрава битка със световния №60; Рууд оцеля в петсетов трилър

от в 23:04 на 28.05.2022
Мартин Петков

Яник Синер затвърди убежденията, които остави по-рано през сезона, че се представя силно върху клея, чрез убедителния си старт на Ролан Гарос. Италианецът безпроблемно достигна трети кръг в Париж, където срещна сериозен отпор от страна на Макензи Макдоналд, но съумя да го надвие в последователни сетове след 6:3 7:6(6) 6:3. В опит да изравни върховото си постижение във френската столица, което е място в топ 8 на турнира, световният номер 12 ще се изправи срещу Андрей Рубльов в осминафиналите.

В началото на двубоя интригата отсъстваше, но с течение на времето Синер упражни контрол над случващото и си осигури пробив аванс. Южнотиролецът впоследствие се наложи да преодолее брейкбол, с което се прави безупречно, и минути по-късно записа откриващия сет на сметката си.

Втората част имаше сходно начало с отминалата, ала драматичните мигове изобилстваха след средата ѝ. Първоначално Макдоналд удържа подаването си след над 15-минутен гейм и три брейкбола, преди още в идното подаване на именития си противник да пробие и поведе убедително. Италианецът в този момент почувства остра болка и призова лекар на корта, като решението му се оказа повече от печелившо, защото младежът спечели своеобразната война на корта, която се разигра в заключителните геймове от сета, отразявайки цели 11 сетбола и връщайки брейка, за да станем свидетели на тайбрек. В дългия гейм драматичните мигове продължиха, след като никой не съумяваше да се откъсне напред, но опитът на толкова високо ниво си каза тежката дума и след точно 92 минути здрава битка Синер увеличи преимуществото си в отделните части.

Американецът очаквано предвид изпуснатите възможности по-рано допусна сериозен спад при старта на третия сет, като от това моментално се възползва световният номер 12 и си спечели ранен пробив аванс. Италианецът се представи близо до перфектно в последвалите си подавания, като отпусна едва пет точки на своя съперник, и необезпокояван стигна до крайния успех в мача.

По-късно днес в един от последните двубои за деня, на корт №14 излязоха Каспър Рууд, който е сред разочарованията на клей сезона, и последният поставен Лоренцо Сонего. В хода на сблъсъка имахме възможността да се насладим на най-доброто от играта на двамата състезатели, ала в крайна сметка норвежецът демонстрира присъщия характер на тенисист от неговия ранг и триуфмира в пълния формат на сблъсъка след 6:2 6:7(3) 1:6 6:4 6:3, за 3 часа и 28 минути на корта. С победата си световният номер 8 ще дебютира във фазата на осминафиналите в Париж, където ще срещне друг новак на този етап от турнира в лицето на Хуберт Хуркач.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер е 1/8-финалист след здрава битка със световния №60; Рууд оцеля в петсетов трилър Мартин Петков
Теми:  
atp | каспър рууд | лоренцо сонего | макензи макдоналд | Обзори | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook