Синер и Сонего пречупиха Колумбия и превърнаха Италия в първата страна 1/4-финалист!

от в 10:42 на 28.11.2021
Владислав Риждов

Италия се превърна в първия отбор, който си гарантира място на четвъртфиналите на Купа "Дейвис". Във вчерашния ден италианците победиха с 2:1 Колумбия и вече гледат уверено към следващата фаза с две победи от също толкова срещи.

Лоренцо Сонего пръв се появи на корта за състава на Италия, а негов съперник бе световният номер 275 Николас Мехия. Въпреки очакванията за експресна победа на италианеца, Мехия указа сериозна съпротива и направи срещата повече от интересна. В крайна сметка фаворитът не допусна да бъде изненадан и надделя след (5)6:7 6:4 6:2.

Мехия стартира с ранен брейк и имаше инициативата в началните минути. Сонего обаче се окопити и навакса изоставането си, а до края двамата поддържаха високото ниво на представяне, за да се стигне логично до тайбрек. В него интригата продължи да бъде налице, но 21-годишният колумбиец показа здрави нерви във важните моменти и излезе напред в резултата.

Сонего и Мехия продължиха да показват качествен тенис и през втората част. В нея сервиращите бяха безпогрешни, а единствен Сонего успя да се добере до пробив. Именно той се оказа от решаващо значение, за да може световният номер 27 да се върне в борбата за победата.

Вдъхновеният Сонего не остави шансове на опонента си в решителния сет. Италианецът бе перфектен във всеки един аспект, а на собствен сервис не загуби нито една точка, доближавайки страната си до успеха.

В следващата среща Яник Синер довърши започнатото и изпрати Италия към 1/4-финалите. Синер постигна чист успех над Даниел Елахи Галан с 7:5 6:0 и записа втора поредна победа на своята сметка в турнира.

Най-новият член на топ 10 изпита известни затруднения в откриващата част, но запази хладнокръвие и след решителен брейк при 5:5, откри сметката си в резултата. Във втория сет нямаше съмнение кой от двамата е по-добрият. Синер диктуваше събитията на корта още от самото начало и лишаваше своя съперник от каквито и да е възможности. Първата ракета на Италия не даде нито гейм на Галан и така сложи точка на спора.

В мача при тандемите Колумбия все пак се разписа в резултата. Опитните Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара се справиха трудно със съпротивата на Яник Синер и Фабио Фонини, за да спечелят с 6:2 5:7 7:6(6).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Синер и Сонего пречупиха Колумбия и превърнаха Италия в първата страна 1/4-финалист! Владислав Риждов
Теми:  
davis cup finals | италия | купа дейвис | лоренцо сонего | обзор | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook