Синер: Искам да покажа какво научих от загубата си; Алкарас ме прави по-добър играч

от в 10:12 на 13.06.2024
Калоян Соколов

Яник Синер оглави ранглистата на ATP за пръв път в своята кариера, въпреки че допусна поражение от Карлос Алкарас в 1/2-финалите на Ролан Грос. Съперничеството между италианеца и 3-кратния "мейджър" носител категорично е най-вълнуващото в съвременния мъжки тенис, а засега Алкарас има преимущество от 5:4 победи, като специалисти от ранга на Патрик Муратоглу, Джон Макенроу и Матс Виландер вече изказаха своето мнение, че испанецът е по-добрият играч от двамата, независимо от ранглистата.

Синер пък изгежда твърдо решен да опровергае тези твърдения и признава как няма търпение отново да излезе на корта в мач срещу своя най-голям съперник към момента:

"Много съм щастлив за него. Той ме прави по-добър тенисист. Всеки път, когато играя срещу него и загубя, то разбирам какво трябва да подобря. Аз и екипът ми ще работим върху това, като нямаме търпение отново да се изправим срещу него. Мисля, че нашето съперничество е наистина специално и мачовете с него ми помагат да се усъвършенствам. Тежката конкуренция прави нещата по-трудни, но и те държи винаги нащрек. Иска ми се възможно най-скоро да покажа какво съм научил от загубата си на Ролан Гарос и очаквам с нетърпение възможност да взема реванш от Карлос" - признава новият световен номер едно.

Източник: CNBC

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Синер: Искам да покажа какво научих от загубата си; Алкарас ме прави по-добър играч Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | ролан гарос | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook